Κορωνοϊός: Και δεύτερο κρούσματα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Και δεύτερο κρούσματα στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής

Οπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής όπου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό μία 15χρονη, θετικό βγήκε και το τεστ και μίας 11χρονης, η οποία κατάγεται από πόλη της δυτικής Μακεδονίας και φέρεται να βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο.

Οι γονείς των παιδιών της κατασκήνωσης πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους, ενώ έγιναν τα απαραίτητα τεστ σε 4 από αυτά και μία ενήλικη, τα οποία αποδείχθηκαν αρνητικά. Τώρα ωστόσο, σύμφωνα με το Open, ένα ακόμη παιδί βρέθηκε θετικό. Να σημειώσουμε πως ίχνη κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε συσκευασίες με γαρίδες

Κορωνοϊός: Θετικό κοριτσάκι σε κατασκήνωση

Συναγερμός στη Μακεδονία καθώς ένα κοριτσάκι βρέθηκε θετικό σε κορωνοϊό ενώ ήταν σε κατασκήνωση, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Με τα πρώτα συμπτώματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και μετά από εξετάσεις που της έδιναν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ιό και ακολουθήθηκαν τα απαιτούμενα πρωτόκολλα διαχείρισης του περιστατικού. Πλέον έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς και φυσικά θα ιχνηλατηθούν οι επαφές του παιδιού.

Κορωνοϊός: Θετικά τα 7 από τα 45 δείγματα Σέρβων στο Πευκί Ευβοίας

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν επτά Σέρβοι τουρίστες από τους 45, οι οποίοι υποβλήθησαν σε τεστ, στο Πευκί Ευβοίας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με το LamiaReport.

Η τελευταία, αυτή εξέλιξη, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, ενώ μαζί με τη 38χρονη που ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών, τα όποια λογικά θα πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, μαζί με το σύνολο των Σέρβων τουριστών από την Αιδηψό, οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι προς το παρόν τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες.