Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη

Σε συναγερμό η κυβέρνηση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη

Σήμερα, στις 16.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εντατικοποίηση των ελέγχων και την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η ανησυχία για την εξάπλωση της διασποράς του κορωνοϊού τόσο από εισαγόμενα κρούσματα, όσο και από εγχώρια, έχει φέρει σε συναγερμό τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση.

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο, επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Τρίτης από ανάρτηση του Κέντρου Υγείας Πάρου στο facebook, το οποίο αναφέρει:

«Επιβεβαιώνουμε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί μας. Ενημερώθηκαν εντός μίας ώρας από την διάγνωση, οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το ΑΤ Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός ΚΥ) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις.»

Δείτε εδώ πόσα νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν εχθές στην χώρα μας!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ Επιβεβαιώνουμε το πρώτο θετικό κρούσμα κορωναϊού στην Πάρο. Πρόκειται για Ελληνίδα, με...

Posted by Κεντρο Υγειας ΠΑΡΟΥ on Tuesday, July 14, 2020

Κορωνοϊός: Θετική στον ιό αναισθησιολόγος σε γνωστό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μια αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STATUS FM 107,7 η γυναίκα έκανε το τεστ βρέθηκε θετική, νοσηλεύτηκε μια ημέρα στο νοσοκομείο και πλέον είναι στο σπίτι της, με ήπια συμπτώματα.

Αυτή την ώρα, γίνεται ιχνηλάτηση, δηλαδή είναι σε εξέλιξη τεστ, στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που τυχόν ήρθε σε επαφή μαζί της.

Πηγή: protothema.gr