Κορωνοϊός: 207 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 69χρονος στο «Σωτηρία»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 207 οι νεκροί στην Ελλάδα

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανέρχεται πλέον σε 207.

Συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή, ένας 69χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Χθες ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ενώ τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη που μετρά 37 και στην Καβάλα με 23 που σχετίζονται με το εργοστάσιο. 19 είναι τα κρούσματα στην Αττική και έξι στη Μαγνησία. Κρούσματα καταγράφονται σε Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία.

4 κρούσματα εντοπίστηκαν και στην αεροπορία. Δείτε εδώ πληροφορίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» σε μπαρ της Χαλκιδικής

Δύο μπαρ σφραγίστηκαν στη Χαλκιδική έπειτα από ελέγχους της αστυνομίας, κατά τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού. Το «λουκέτο» ισχύει για 15 ημέρες και επιβλήθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός, λόγω των υπεράριθμων πελατών.

Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πρόστιμο στον διοργανωτή της συναυλίας του Μάλαμα

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, με την κατηγορία της παράβασης των μέτρων του ποινικού κώδικα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού . Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Η αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και συνέλαβε τον προσωρινά υπεύθυνο για τη διοργάνωση της χθεσινής συναυλίας, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού . Όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία δε φορούσαν μάσκες κατά την είσοδό και την αποχώρηση τους από το χώρο, ενώ δεν τηρήθηκαν και οι προβλεπόμενες αποστάσεις στις κερκίδες του θεάτρου. Επίσης, δεν υπήρχε ξεχωριστή είσοδος και έξοδος από το χώρο του θεάτρου.

κορωνοϊός έγκυος

Την ίδια στιγμή, τα κρούσματα από τον γάμο που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ανέρχονται στα 21.

Πηγή: protothema.gr