Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για τη χρήση μάσκας

Προσοχή! Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα για τη χρήση μάσκας

Νέα μέτρα για να μπει φρένο στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν σκέψεις να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα συζητήθηκε η πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στα πλοία.

Υπενθυμίζεται πως πλέον στα πλοία της ακτοπλοΐας αυξάνεται το πρωτόκολλο της πληρότητας στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως το τριήμερο του 15 Αυγούστου είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας. Μάλιστα στην τηλεδιάσκεψη ειπώθηκε ότι από τον τρόπο που θα συμπεριφερθούμε όλοι μαζί και τον τρόπο που θα αντιδρά η οργανωμένη πολιτεία θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες πρέπει να προστατεύσουμε χρειάζεται να εργαστούμε όλοι μαζί κρατική μηχανή-δήμοι περιφέρειες-πολίτες.

Δείτε εδώ ποιος είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Απαγορεύονται οι όρθιοι στα μπαρ - Τι θα ισχύσει σε νυχτερινά κέντρα, γάμους, κηδείες και βαφτίσια;

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιού που είδε η χώρα μας τον Ιούλιο υπήρξε αρκετά σημαντική και αυτό ανησύχησε την κυβέρνηση που έσπευσε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που τίθενται άμεσα σε εφαρμογή

Ειδικότερα, οι ορθιοι… τέλος προς το παρόν στα νυχτερινά μαγαζιά καθώς από σήμερα είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια να περιοριστεί ο κορωνοϊός.

Μετά την ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων τον Ιούλιο, αλλά και τις μαζικές εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά και σε μπιτς πάρτι, η κυβέρνηση έθεσε σε ισχύ από σήμερα νέα μέτρα για όλα τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία θα ισχύσουν αρχικά για μία εβδομάδα.

Από σήμερα, ως την Κυριακή 9 Αυγούστου, οι πελάτες των νυχτερινών κέντρων (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ) θα απαγορεύεται να κάθονται όρθιοι, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων εντός των συγκεκριμένων καταστημάτων.

κορωνοιος νυχτερινα κεντρα

Τα νυχτερινά κέντρα με χώρους για όρθιους, θα έχουν την δυνατότητα μετατροπής τους με τραπεζοκαθίσματα, ώστε να μην μειωθεί και η πελατεία των νυχτερινών μαγαζιών.

Εκτός των μέτρων στα νυχτερινά μαγαζιά, από σήμερα είναι σε ισχύ και οι περιορισμοί στον αριθμό ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσια, αλλά και κηδείες.

Οπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα έως τις 15 Αυγούστου, θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε αυτές τις εκδηλώσεις, κάτω πάντα από τα προβλεπόμενα μέτρα και κανόνες.

Οι δύο γάμοι σε Θεσσαλονίκη (κυρίως) και Σέρρες με τα κρούσματα κορωνοϊού, θορύβησαν την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους, καθώς οι μαζικές εκδηλώσεις αυτού του τύπου αποτελούν επικίνδυνη εστία μόλυνσης.

Ετσι, ως τις 15 Αυγούστου δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται πάνω από 100 άτομα σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες, ενώ για το αν θα επεκταθεί και περαιτέρω το συγκεκριμένο μέτρο, θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν για την επέκταση ή όχι, του συγκεκριμένου μέτρου. Ομοίως, στο ως το τέλος της εβδομάδας, θα αποφασίσουν και για το αν θα επεκταθεί το μέτρο για τα νυχτερινά μαγαζιά.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr