Θρήνος! Πέθανε η Φανουρία Δακορώνια

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε η Φανουρία Δακορώνια

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως πέθανε το Σάββατο 1η Αυγούστου η αρχαιολόγος και επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων, Φανουρία Δακορώνια. Η καταγωγή της ήταν από τη Σαντορίνη.

Τη δεκαετία του 1970, η Φανουρία Δακορώνια κατάφερε να ταράξει με την παρουσία της τα λιμνάζοντα νερά της αρχαιολογικής έρευνας στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία και μέσα σε μια εικοσαετία να αναδείξει μια περιοχή άγνωστη μέχρι τότε αρχαιολογικά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών άρθρων, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχε σε πολλά διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και έδωσε διαλέξεις αρχαιολογικού περιεχομένου σε πολλά Ιδρύματα και Πανεπιστήμια του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Στο πολυσχιδές και πλούσιο έργο της συγκαταλέγεται η ίδρυση και η λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας και της Αρχαιολογικής Συλλογής Αταλάντης.

Φανουρία Δακορώνια θάνατος

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση, πως ο αδερφός ενός γνωστού τραγουδιστή πέθανε σε τροχαίο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος! Πέθανε ο Άλαν Πάρκερ

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο, με την είδηση, πως ο κορυφαίος σκηνοθέτης και δημιουργός του «Εξπρές του Μεσονυχτίου», πέθανε σε ηλικία 76 ετών, σκορπώντας την θλίψη σε όλους τους θαυμαστές των ταινιών του.

Είχε σκηνοθετήσει γνωστές ταινίες όπως το «Εξπρές του μεσονυχτίου», τους «Ανήλικους ριφιφίδες» (Μπάγκσι Μαλόουν), «Ο Μισισιπής καίγεται», «Εβίτα».

Ο Πάρκερ γεννήθηκε στο Ίσλινγκτον σε εργατική οικογένεια και από τα 18 του άρχισε να εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης, κάτι που επέδρασε στο στιλ του. Έφυγε από τη ζωή έπειτα από μακρά ασθένεια, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Η πρώτη του ταινία είναι το περίφημο Bugsy Malone του 1976, αλλά τα πάντα άλλαξαν με το τρομακτικό Εξπρές του Μεσονυκτίου που γύρισε το 1978.

Ο συνθέτης του «Εβίτα», Andrew Lloyd Webber έγραψε στο Twitter ότι ο Πάρκερ ήταν «ένας από τους λίγους σκηνοθέτες που πραγματικά κατανοούσαν τα μιούζικαλ στην οθόνη».

Βαρύ πένθος έχει ξεσπάσει και στο ΚΚΕ. Δείτε εδώ ποιο μέλος του κόμματος πέθανε.

Πηγή: in.gr