Κορωνοϊός: Κόκκινος συναγερμός - Ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα!

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Κόκκινος συναγερμός - Ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα!

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέα κρούσματα κορωνοιού και έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός στην κυβέρνηση για την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τα 22 κρούσματα εντοπίστηκαν από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έκτακτο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί αύριο το πρωί στους πολίτες με ένα έκτακτο διάγγελμα για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού .

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιούσε σήμερα το διάγγελμα, ωστόσο αποφασίστηκε να το αναβάλει για την Τετάρτη, καθώς σήμερα θα γίνει η κοινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μαγνητοσκοπήσει το μήνυμα αμέσως μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη που θα έχει με τον υπουργό Υγείας, τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας για τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr