Σε κρίσιμη κατάσταση 2 Έλληνες στη Βηρυτό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σε κρίσιμη κατάσταση 2 Έλληνες στη Βηρυτό

Πέντε είναι οι Έλληνες που τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες τη Βηρυτό, εκ των οποίων οι δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ από τη μεριά της η Ελλάδα έστειλε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.

Μετά την τελευταία ενημέρωση των Αρχών στη Βηρυτό, οι νεκροί είναι πλέον 113 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

«Υπάρχουν ακόμη θύματα κάτω από τα χαλάσματα και δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα για αγνοούμενους», είπε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας, Χαμάντ Χασάν.

Ωστόσο σύμφωνα με το Libanese TV, οι νεκροί ανέρχονται σε 135, την ίδια στιγμή που οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.000.

Δείτε εδώ ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης, κατά το οποίο μία νύφη τρέχει να σωθεί!

Πηγή: iefimerida.gr

Τραγωδία στη Βηρυτό: Ένας Έλληνας νεκρός και δύο τραυματίες

Η βιβλική καταστροφή στη Βηρυτό του Λιβάνου είναι απίστευτη, ενώ η τραγωδία περιλαμβάνει και θύμα από τη χώρα μας καθώς εντοπίστηκε ένας νεκρός Έλληνας και άλλοι δύο τραυματίες.

Ένας Έλληνας νεκρός και δύο τραυματίες

Αυξάνεται ο αριθμός των τραυματισμένων πολιτών στη Βηρυτό λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο λιμάνι της πόλης το απόγευμα της Τρίτης, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και δύο άτομα ελληνικής καταγωγής ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει ένας Έλληνας νεκρός ανάμεσα στα θύματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, Παναγιώτη Ανδριώτη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και μία Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη που διαμένει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού πάνω από 100 άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 4.000 τραυματίστηκαν. Πολλοί ωστόσο παραμένουν αγνοούμενοι.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε τις πρώτες πληροφορίες που βγήκαν στο φως μετά τις εκρήξεις