Μύκονος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο μαγαζί που έκλεισε

Έφτασαν στα 7!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Μύκονος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο μαγαζί που έκλεισε

Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στη Μύκονο, και συγκεκριμένα στο γνωστό μαγαζί που έκλεισε. Συνολικά, έχουν φτάσει τα 7. Ο ΕΟΔΥ έλεγξε συνολικά 80 δείγματα, και δεν εκκρεμεί κανένα αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, όλοι οι θετικοί είναι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μαγαζί και είναι συμπτωματικοί. Πάντως τόσο οι θετικοί όσο και οι αρνητικοί στον ιό βρίσκονται σε απομόνωση στις κατοικίες τους, ενώ το τεστ θα επαναληφθεί τις προσέχεις ήμερες. Το μπαρ θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος

Μύκονος κρούσματα κορωνοϊού

Υπάλληλος -η οποία εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος- είχε συμπτώματα της νόσου πριν από, περίπου, τρεις μέρες. Η ίδια ενημέρωσε τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού και να υποβληθεί προληπτικά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Όταν εκείνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και της σύστησαν να ξεκουραστεί. Όμως, τα αποτελέσματα βγήκαν το βράδυ της Τρίτης και η γυναίκα διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν να κάνουν τεστ όλοι οι εργαζόμενοί τους και, ταυτόχρονα, να κρατήσουν κλειστό το κατάστημα για τις επόμενες ημέρες, ενώ δείτε εδώ και τις νέες ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τα μέτρα.

Πηγή: ethnos.gr

Ηλεία: 3 στελέχη του ΕΟΔΥ διεγνώσθησαν με κορωνοϊό σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων

Τα στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλεια για όλους μας και ενεργούν με πλήρη αυτοθυσία κάθε μέρα. Ο κίνδυνος δεν παύει όμως να παραμονεύει και για τους ίδιους... Όπως έγινε γνωστό 3 στελέχη του ΕΟΔΥ διεγνώσθησαν με κορωνοϊό στην περιοχή της Ηλείας.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις βρίσκονται ήδη σε κατ' οίκον περιορισμό και δεν νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι την Πέμπτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων προκειμένου να γίνει ιχνηλάτηση και τεστ στο προσωπικό και τους φιλοξενούμενους.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 124 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Εξ αυτών, τα 44 εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ τα 15 είναι εισαγόμενα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr