Κορωνοϊός: 153 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Θλιβερό ρεκόρ για τη χώρα μας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 153 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 153.

Σήμερα ανακοινώνουμε 153 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 64.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε εδώ και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μύκονος: Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο μαγαζί που έκλεισε

Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στη Μύκονο, και συγκεκριμένα στο γνωστό μαγαζί που έκλεισε. Συνολικά, έχουν φτάσει τα 7. Ο ΕΟΔΥ έλεγξε συνολικά 80 δείγματα, και δεν εκκρεμεί κανένα αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, όλοι οι θετικοί είναι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο μαγαζί και είναι συμπτωματικοί. Πάντως τόσο οι θετικοί όσο και οι αρνητικοί στον ιό βρίσκονται σε απομόνωση στις κατοικίες τους, ενώ το τεστ θα επαναληφθεί τις προσέχεις ήμερες. Το μπαρ θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

Ο εντοπισμός του πρώτου κρούσματος

Μύκονος κρούσματα κορωνοϊού

Υπάλληλος -η οποία εργάζεται σε εσωτερικό χώρο του καταστήματος- είχε συμπτώματα της νόσου πριν από, περίπου, τρεις μέρες. Η ίδια ενημέρωσε τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού και να υποβληθεί προληπτικά σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Όταν εκείνη επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας οι γιατροί που την εξέτασαν την ενημέρωσαν ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και της σύστησαν να ξεκουραστεί. Όμως, τα αποτελέσματα βγήκαν το βράδυ της Τρίτης και η γυναίκα διεγνώσθη θετική στον κορονοϊό.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν να κάνουν τεστ όλοι οι εργαζόμενοί τους και, ταυτόχρονα, να κρατήσουν κλειστό το κατάστημα για τις επόμενες ημέρες, ενώ δείτε εδώ και τις νέες ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα για τα μέτρα.

Πηγή: ethnos.gr