Έκακτο δελτίο καιρού: Πότε φθάνει στην Αττική η "Θάλεια";

Έρχεται μεγάλο κύμα κακοκαιρίας

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Έκακτο δελτίο καιρού: Πότε φθάνει στην Αττική η

Ο καιρός έχει ήδη χαλάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας και η κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει ζημιές. Η "Θάλεια" φαίνεται να έρχεται πάρα πολύ σύντομα στην Αττική.

Ειδικότερα, ισχυρότατες βροχές και καταιγίδες έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το νομό Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων κυρίως στη περιοχή του Λαγκαδά.

κακοκαιρια θαλεια αθηνα

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά την τρίτη ημέρα της κακοκαιρίας «Θάλεια» τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Όπως φαίνεται και στο χάρτη που ακολουθεί και παρουσιάζει την κατανομή του ολικού υετού, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά με εξαίρεση τη Θράκη, στην Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι και στην Αττική.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Χτυπάει καμπανάκι για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου - Προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους

Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες από σήμερα μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου

Νέο κύμα με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει στην ελληνική επικράτεια το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία Θάλεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού.

Σήμερα Παρασκευή, αναμένεται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά ο καιρός από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 9/8

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στην κεντρική κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία από 14 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία από 17 έως 31 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς και στη δυτική Πελοπόννησο έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού Παρασκευή 7/8

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Χτυπάει καμπανάκι για τον καιρό και ο Σάκης Αρναούτογλου. Ο μετεωρολόγος, προειδοποιεί για ισχυρούς ανέμους και πρέπει να προσέξουμε τους κινδύνους. Δείτε αναλυτικά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τα ξημερώματα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.
  • Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικούς όμβρους κυρίως στα νησιά του Ιονίου, τη Θράκη και τα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπερνά στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται τις πρωινές ώρες στη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, από το μεσημέρι όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και όμβρους στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.