Κορωνοϊός: Το Στειτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Τι περιλαμβάνει;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Το Στειτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες βλέπουν ραγδαία αύξηση και αυτό έχει ξεκινήσει να ανησυχεί πολλούς, ακόμη και την Αμερική. Συγκεκριμένα, το Στειτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Τι ακριβώς περιελάμβανε;

Πιο αναλυτικά, ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Όλες οι πληροφορίες για την ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το Στειτ Ντιπαρτμεντ για την Ελλάδα

Ειδικότερα, το CDC συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Μάλιστα, το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Οσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Μόλις μάθαμε πως πραγματοποιήθηκε το πρώτο τοπικό lockdown.

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί τον Δεκαπενταύγουστο και με το άνοιγμα των σχολείων; - Οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα

Οι εξελίξεις "τρέχουν" με ταχύτητα φωτός και ο χρόνος κυλά γρήγορα γεννώντας νέα και επίκαιρα ερωτήματα, όπως το ποια θα είναι η "τύχη" του Δεκαπενταύγουστου και το πότε και αν θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία εν καιρώ κορωνοϊού. Ο υφυπουργός Στέλιος Πέτσας έκανε δηλώσεις αναφορικά με τα θέματα αυτά.

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,
τόνισε σήμερα ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών».

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για το τι θα συμβεί τον Δεκαπενταύγουστο και με το άνοιγμα των σχολείων

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Στέλιος Πέτσας, κληθείς να σολιάσει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, τόνισε ότι πλέον η Ελλάδα βάζει τέλος στην «εποχή των δισταγμών».

Όπως παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία και την μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο, στόχος της Ελλάδας είναι να λύσει με τον ίδιο ειρηνικό τρόπο, τις διαφορές της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο βεβιασμένες κινήσεις και δημιουργία «επικίνδυνων προηγουμένων», είπε ότι δεν υπάρχουν «θολά σημεία» στη συμφωνία και δεν μπορεί να μιλάει κανείς για βεβιασμένες κινήσεις, από την στιγμή που προηγήθηκαν 13 γύροι διαπραγματεύσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Συμπλήρωσε πως δεν χωράει μικροπολιτική στο συγκεκριμένο θέμα και ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «διεμβολίζει» το Τουρκολιβυκό μνημόνιο. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενημερωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Οι δε λεπτομέρειες της συμφωνίας θα γίνουν ευρέως γνωστές μετά την επιστροφή του κ. Δένδια, ενώ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις της Τουρκίας αναμενόμενες, λέγοντας πως δεν «φοβόμαστε τίποτα, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μύκονο ύστερα από τα επτά κρούσματα κορωνοϊού στο μαγαζί της εστίασης Alemagou