Συναγερμός στον Πόρο για τον κορωνοϊό - Στα 30 τα κρούσματα

Μεγάλη ανησυχία στο νησί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός στον Πόρο για τον κορωνοϊό - Στα 30 τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και μερικές ώρες στον Πόρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τα κρούσματα έχουν ανέλθει πλέον στα 30 και η περιοχή έχει τεθεί σε μερικό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νησί ανέρχονται σε 30.

Επιπλέον αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς του ιού.

«Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» ανέφερε στο OPEN, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης τονίζοντας πως όταν ο ίδιος πίεσε την κατάσταση τότε οι έλεγχοι που έγιναν αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα του κορωνοϊού, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επίσης, όπως κατήγγειλε δημόσια ο δήμαρχος του νησιού, η αστυνομία ακόμη και σε κάποιους ελέγχους που πραγματοποίησε δεν προχώρησε σε κυρώσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Δήμος σε ελέγχους που είχε κάνει είχε διαπιστώσει παραβάσεις και μάλιστα είχε «σφραγίσει» και κατάστημα.

Τα έκτακτα μέτρα στον Πόρο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός: Στους 211 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε 85χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Έτσι, το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον στους 211.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 151 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 5.270.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

κορωνοϊός θάνατοι

To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω - δείτε την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Πηγή: eleftherostypos.gr