Κορωνοϊός: Νέα μέτρα μέχρι 31 Αυγούστου - Σας αφορά

Τέλος οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Νέα μέτρα μέχρι 31 Αυγούστου - Σας αφορά

Στην παράταση του μέτρου απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μέχρι τις 21 Αυγούστου, προχώρησε η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.λπ., με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020», ανέφερε η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Παράταση του μέτρου περί απαγόρευσης ορθίων στα νυχτερινά μαγαζία μέχρι το τέλος Αυγούστου

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, σε έκτακτη ενημέρωση είχε ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αντιμετώπισή της πανδημίας. Ανάμεσά τους και το μέτρο περί απαγόρευσης όρθιων πελατών, το οποίο ίσχυε για μία εβδομάδα. «Από Δευτέρα 3/8 έως Κυριακή 9/8, για μία εβδομάδα, υπάρχει ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα», είχε δηλώσει. Δείτε εδώ και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Μύκονος κρούσματα κορωνοϊού

Για αυτό το λόγο μπήκαν τα νέα μέτρα μέχρι 31 Αυγούστου λόγω κορωνοϊού

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Πέμπτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 151.

Tα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5270, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1379 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2611 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.