Καιρός σήμερα 10/8: Η "Θάλεια" μας αποχαιρετά - Ποιες περιοχές θα δούνε βελτίωση;

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Καιρός σήμερα 10/8: Η

Από σήμερα 10/8 η "Θάλεια" μας αποχαιρετά και ο καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα δει βελτίωση. Σε ορισμένες ωστόσο, θα υπάρξουν και πάλι βροχές.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα 10/8

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς στη δυτική Μακεδονία, από 20 έως 34 βαθμούς στην κεντρική Μακεδονία και από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο και πιθανώς στα ορεινά της δυτικής Στερεάς.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 ως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειώσουμε πως ο καιρός σήμερα και συγκεκριμένα, η κακοκαιρία στην Εύβοια άφησε πίσω της νεκρούς. Ανάμεσα τους ένα βρέφος.

Προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου - «Ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο...»

Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποίησε για τον καιρό που θα επικρατήσει στην Ελλάδα, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο μετεωρολόγος με ανάρτηση μίλησε για άγριες διαθέσεις. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε τις επόμενες μέρες, και μετά το Δεκαπενταύγουστο, καθώς, όπως σημειώνει, ο καιρός ίσως αλλάξει αμέσως μετά της Παναγίας.

«Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες εκτός από κάποιες διάσπαρτες μπόρες η και τοπικές καταιγίδες που θα εκδηλωθούν αύριο Δευτέρα σε Κρήτη και Δωδεκάνησα καθώς και στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας ο καιρός από την Τρίτη μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο φαίνεται να κυλά ομαλά.

Ενδείξεις για άστατο καιρο στα ορεινά ηπειρωτικά και στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν κυρίως για μετά τις 16 με 17 Αυγούστου!

Οι άνεμοι στα πελάγη μέχρι και την Τετάρτη δεν πρόκειται να ξεπεράσουν 4 με 5 και στο κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με μικρή μόνο ενίσχυση την Πέμπτη. Την Παρασκευή και το Σάββατο στο κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει κάποια άνοδο τις επόμενες ημέρες στα περισσότερα Ηπειρώτικα πεδινά τμήματα και το μεσημέρι και θα αγγίζει και τους 34 με 35 προς το Δεκαπενταύγουστο δεν αποκλείονται και 36 με 37 βαθμοί στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές!

Τέσσερις με πέντε βαθμούς θα είναι χαμηλότερη θερμοκρασία στα ορεινά και στα νησιά καθώς και στις περισσότερες παράκτιες περιοχές.

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες εκτός από κάποιες διάσπαρτες μπόρες η και τοπικές καταιγίδες...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, August 9, 2020