Κορωνοϊός: Κλείνει το Μουσείο της Στοάς Αττάλου - Βρέθηκε θετικός υπάλληλος

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός:  Κλείνει το Μουσείο της Στοάς Αττάλου - Βρέθηκε θετικός υπάλληλος

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σημειώθηκε καθώς διεγνώσθη υπάλληλος θετικός, ένα άτομο που έρχεται σε επαφή με δεκάδες άτομα σε καθημερινή βάση. Πρόκειται για υπάλληλο που εργάζεται στο Μουσείο της Στοάς Αττάλου, το οποίο και έκλεισε.

Αναλυτικά, κλειστό θα παραμείνει από σήμερα και για 14 μέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου στη Ρωμαϊκή Αγορά μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού σε υπάλληλο, όπως ενημερώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερες για την υπόθεση της υπαλλήλου που διεγνώσθη με κορωνοϊό και οδήγησε στο κλείσιμο του μουσείου της Στοάς Αττάλου


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, εργαζόμενη, ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης σε Δημόσιο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.

Η τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της η συγκεκριμένη υπάλληλος τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας.

Κατόπιν αυτού:

Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.
Σήμερα θα γίνει απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κλπ.).

Σήμερα το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους θα υποβληθεί σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι θα δώσουν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.

Οι ανοιχτοί χώροι θα λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό -όταν χρειάζεται- των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Το νέο ωράριο των bar και των εστιατορίων - Plan b

Ο κορωνοϊός φαίνεται να αποκτά όλο και πιο απειλητική ισχύ, κάτι που επιβεβαιώνει ο αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών που οδήγησε την κυβέρνηση στη λήψη νέων μέτρων άμεσα.

Πιο αναλυτικά, μετά την χθεσινή σύσκεψη κυβέρνησης και επιδημιολόγων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα το επόμενο διάστημα ώστε να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, η εξάπλωση του κορωνοϊού, που για μία εβδομάδα καταγράφει τριψήφια νούμερα στην Ελλάδα.

126 κρούσματα στη χώρα μας - Στους 213 οι νεκροί

Ποια είναι τα νέα μέτρα για τα ωράρια σε bar και εστιατόρια;

Ένα από τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση, είναι το κλείσιμο των μπαρ, κλαμπ και εστιατορίων, το οποίο ισχύει από σήμερα τα μεσάνυχτα. Δεν ισχύει ωστόσο σε όλη τη χώρα, αλλά σε περιοχές που υπάρχει υψηλό ιικό «φορτίο», κοινώς πολλά κρούσματα.

Από σήμερα λοιπόν, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:

  • Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
  • Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
  • Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

κορωνοιος μπαρ ωραρια

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Αυτά είναι τα νέα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο