Κορωνοϊός: 262 κρούσματα στην χώρα μας

Σοκαριστικός αριθμός

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 262 κρούσματα στην χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 262.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6177, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1528 (24.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 132 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός νέα κρούσματα

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 216 θανάτους συνολικά στη χώρα. 73 (33.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανακοίνωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για τα 35 κρούσματα κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας

Σε ανακοινώσεις για τον οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχοντας άμεσα μεταβεί στο Ασβεστοχώρι, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας να αναφέρει πως τα κρούσματα για τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται σε 36.

Από τα 36 θετικά κρούσματα, τα 33 είναι ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι, ενώ νωρίτερα αυξήθηκαν τα θύματα του φονικού ιού στην χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας αμέσως μετά την επίσκεψή του στη δομή, τόνισε πως το πρώτο κρούσμα ήταν ένας εργαζόμενος που είχε επαφή με νεαρό άτομο που πήγε σε συναυλία στη Χαλκιδική.

Όπως είπε ο έγκριτος επιστήμονας, οι ασθενείς μεταφέρονται σε ΑΧΕΠΑ, όπου σήμερα κατέληξε μία γυναίκα, και Ιπποκράτειο ενώ δήλωσε πως οι ηλικιωμένοι χάρηκαν που τον είδαν, με τους περισσότερους εκ των οποίων να είναι ασυμπτωματικοί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τον κ. Τσιόδρα συνόδευσαν στο γηροκομείο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και ο διευθυντής της κλινικής αναφοράς για τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Συμεών Μεταλλίδης.

Πηγή: athensmagazine.gr