Κορωνοϊός: 3 κρούσματα στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 3 κρούσματα στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και ένα γιατρό.

Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα, αφορά ένα άνδρα περίπου 60 χρόνων ο οποίος σε προγραμματισμένη επέμβαση που πήγε στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου εντοπίστηκε σε τεστ που έκανε θετικός στον ιό.

Επίσης τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν ένα γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και έναν ακόμη ηλικιωμένο από το Χρυσοβέργι, ο οποίος σε τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στο ιό.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου βρίσκεται σε καραντίνα, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού του ενώ και για τα 3 κρούσματα θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ θετικός βρέθηκε και ένας μετανάστης στη Λέσβο.

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Στους 219 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε 88χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Έτσι, το σύνολο των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον στους 219.

Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ σήμερα κατέληξαν άλλα δύο άτομα.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.

Πηγή: protothema.gr

Πέθανε από κορωνοϊό ο Trini Lopez

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ο δημιουργός των επιτυχιών «If I Had a Hammer» και «Lemon Tree», Trini Lopez. Τον θάνατο του δημοφιλή καλλιτέχνη επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter ο συνεργάτης του, Joe Chavira. «Έφυγε» ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Palm Springs.

Ο Trini Lopez μεσουράνησε τη δεκαετία του 1960, ενώ έπαιξε στην ταινία «Και οι 12 ήταν καθάρματα». Όπως αναφέρει δημοσίευμα στους New York Times, ο Trini Lopez νόσησε από Covid-19 και πέθανε από επιπλοκές που του προκάλεσε ο ιός.

Τραγική ειρωνεία, ο Trini Lopez -μαζί με τον συνεργάτη του, Joe Chavira- είχε ολοκληρώσει πρόσφατα ένα τραγούδι με τίτλο «If By Now», τα έσοδα του οποίου θα δίνονταν σε τράπεζες τροφίμων για τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού. «Πέθανε από αυτό που προσπαθούσε να πολεμήσει» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Associated Press ο Joe Chavira.

Θρήνος έχει ξεσπάσει βέβαια και με την είδηση του θανάτου του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Δείτε εδώ αναλυτικά πληροφορίες.

Πηγή: ethnos.gr