Κορωνοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

"Έξαρση" των κρουσμάτων

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Συναγερμός έχει σημανθεί στην Καλαμάτα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκτός από τα κρούσματα αυξάνεται και η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικότερα, σήμερα Πέμπτη 13 του μηνός, πραγματοποιήθηκε η επιβεβαίωση 7 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Ανάμεσα στα 7 άτομα είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα και 6 νέα άτομα.

Συναγερμός στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Η ηλικιώμενη γυναίκα έιναι 81 ετών και μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 2 ημέρες πριν με σκοπό να κάνει εγχείρηση στο ισχίο και στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου, όταν διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Βρίσκεται σε απομόνωση.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε διαδικασία απολύμανσης σε θαλάμους της Ορθοπεδικής Κλινικής και προσωρινά κάποιοι ασθενείς και συνοδοί έχουν μετακινηθεί σε θαλάμους άλλων κλινικών.

κορωνοιος καλαματα νοσοκομειο

Όσον αφορά την υγεία της ηλικιωμένης αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το αν θα χρειαστεί να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, που είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα κρούσματα, πρόκειται για 6 νεαρούς, με ήπια συμπτώματα και διαγνώστηκαν θετικοί. Οι γιατροί, τους σύστησαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να τεθούν υπό το καθεστώς καραντίνας έως ότου αναρρώσουν.

Στους 220 οι νεκροί στη χώρα μας. Κατέληξε άλλος ένας άντρας από τον οίκο ευγηρίας. Διαβάστε εδώ.

Κορωνοϊός: 3 κρούσματα στο νοσοκομείο στο Μεσσολόγγι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δύο ηλικιωμένους και ένα γιατρό.

Ειδικότερα το πρώτο κρούσμα, αφορά ένα άνδρα περίπου 60 χρόνων ο οποίος σε προγραμματισμένη επέμβαση που πήγε στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου εντοπίστηκε σε τεστ που έκανε θετικός στον ιό.

Επίσης τα άλλα δύο κρούσματα αφορούν ένα γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και έναν ακόμη ηλικιωμένο από το Χρυσοβέργι, ο οποίος σε τεστ που έκανε στο Νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στο ιό.

Ο γιατρός του Νοσοκομείου βρίσκεται σε καραντίνα, ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα ραντεβού του ενώ και για τα 3 κρούσματα θα γίνει ιχνηλάτηση των επαφών, ενώ θετικός βρέθηκε και ένας μετανάστης στη Λέσβο.

Πηγή: protothema.gr