Κορωνοϊός: Στους 221 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 221 οι νεκροί στην Ελλάδα

«Μαύρο» ρεκόρ έχει καταφέρει να κάνει σήμερα η χώρα μας, μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι νεκροί έφτασαν τους 221. Μια ακόμη ηλικιωμένη από τον Οίκο Ευγηρίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης κατέληξε σήμερα από κορωνοϊό.

Πρόκειται για μια γυναίκα 91 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή της μια 88χρονη από το Γηροκομείο, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό σήμερα στη χώρα ανέρχονται σε 5. Το πρωί έγινε γνωστό ότι κατέληξαν από κορωνοϊό δύο ηλικιωμένοι άνδρες ένας 87χρονος στο νοσοκομείο Χαλκιδικής και ένας 82χρονος στο ΑΧΕΠΑ. Αργότερα το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι κατέληξε και 70χρονος στο ΑΧΕΠΑ, όπου και είχε μεταφερθεί στις 13 Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ από τις 20 Ιουλίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας είναι πλέον 221.

Το γηροκομείο με τα δεκάδες κρούσματα
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα βρέθηκαν ακόμη 6 θετικά κρούσματα στον οίκο ευγηρίας της Θεσσαλονίκης, όπου συνολικά κατεγράφησαν 42 φορείς του ιού. Δύο κατέληξαν.

Οπως έκανε γνωστό χθες ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος βρέθηκε στο Γηροκομείο, παρότι τηρούνταν τα μέτρα ο κορωνοϊός εισέβαλε στον Οίκο Ευγηρίας από υπάλληλο ο οποίος είχε κολλήσει από συγγενικό του πρόσωπο, νεαρό που είχε πάει στη συναυλία της Χαλκιδικής η οποία κατέληξε να είναι «βόμβα» κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr