Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Με βροχές ο Δεκαπενταύγουστος

Προσοχή! Σας αφορά

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Με βροχές ο Δεκαπενταύγουστος

Ακόμα ένα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού κυκλοφόρησε, μιας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΜΥ, το απόγευμα του Δεκαπεντεύγουστου θα μας βρει με βροχές σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από αργά το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα του ΣΑΒΒΑΤΟΥ (15-08-2020) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020), οπότε θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16-08-2020) θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Βέβαια τη δική της πρόγνωση για την επιδείνωση του καιρού έκανε και η Νάταλι Κάκκαβα. Δείτε εδώ όλα όσα είπε.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (14/8)

  • Στη Θράκη και στη Μακεδονία, λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια με μεμονωμένες βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία από 14 έως 33 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλονίκη, λίγες μόνο πρόσκαιρες νεφώσεις και το θερμόμετρο από 21 έως 30 βαθμούς.
  • Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες απογευματινές βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 15 έως 37 βαθμούς.
  • Στην Πάτρα, γενικά ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι.
  • Στην Πελοπόννησο, αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Ο υδράργυρος από 16 έως 36 βαθμούς.
  • Στα Κύθηρα, αίθριος καιρός και η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.
  • Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και το θερμόμετρο από 22 έως 32 βαθμούς.
  • Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, γενικά ηλιοφάνεια. Άνεμοι βόρειοι τοπικά έως 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς.
  • Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο υδράργυρος από 17 έως 35 βαθμούς.
  • Στην Αττική, γενικά ηλιοφάνεια. Άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

πρόγνωση καιρού 12/8

Πως θα είναι ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο;

Δείτε την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και μετά.

Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα περάσει με αρκετά καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, με σταθερό το μελτέμι στο Αιγαίο και ανεκτή ζέστη. Το μόνο που χρήζει κάποιας προσοχής είναι οι τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή.