Θρήνος! Πέθανε ο Μάκης Πυριτίδης

Απέραντη θλίψη!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Μάκης Πυριτίδης

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον χώρο του αθλητισμού με την είδηση πως ο Μάκης Πυριτίδης πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Πρόκειται για μία ιστορική φιγούρα για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδας.

«Ένας κύκλος και ένα μεγάλο κεφάλαιο της μπασκετικής ιστορίας της Βορείου Ελλάδος, της Θεσσαλονίκης, αλλά και του Κιλκίς έκλεισε απόψε. Ο κόουτς Πυριτίδης Πρόδρομος, ο Μάκης για όλους τους μπασκετικούς, δεν είναι πια μαζί μας. Νικήθηκε από τα πολλά και χρόνια προβλήματα υγείας που είχε και τα οποία παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση τους τελευταίους μήνες.

Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Αυγούστου αργά το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες», ενημέρωσαν από τον Αετό Κιλκίς, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση για το θάνατο ενός γνωστού ηθοποιού.

Μάκης Πυριτίδης θάνατος

Παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών και του προσωπικού της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, τους οποίους ο Αετός Κιλκίς ευχαρίστησε θερμά, η κατάστασή του δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν μη αναστρέψιμη. Το τελευταίο «αντίο» θα δοθεί από συγγενείς και φίλους την Παρασκευή (14/08, 16.00) στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς.

Ο Μάκης Πυριτίδης, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Κιλκίς, εργάστηκε σε διάφορες ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και μεταξύ άλλων ήταν προπονητής του Ηρακλή κόντρα στον Άρη στο πρώτο παιχνίδι του Νίκου Γκάλη στην Ελλάδα.

«Στις γειτονιές των αγγέλων ο Μάκης, ο δικός μας Μάκης, να φωνάζει, να μαλώνει, να καθοδηγεί, να διδάσκει αυτό που ήξερε καλύτερα ίσως από τον καθένα, το μπάσκετ, ένα άθλημα που όλοι μας αγαπάμε, αλλά για τον Μάκη ήταν όλη του η ζωή! Φτωχότεροι πλέον όλοι μας, φτωχότερο και το μπάσκετ, αφού ο Μάκης με το αυστηρό του βλέμμα θα μας παρακολουθεί από εκεί ψηλά και θα μας καθοδηγεί και θα μας προσέχει με τη σκέψη του. Καλό ταξίδι δάσκαλε, καλό ταξίδι φίλε μου», συμπληρώνει στην ανακοίνωσή του ο Αετός Κιλκίς.

Πηγή: basketa.gr

Πέρα από τον Μάκη Πυριτίδη, πέθανε και ο Κώστας Μιχαήλ

Θρήνος έχει ξεσπάσει με την είδηση πως «έφυγε» από τη ζωή στα 90 του χρόνια ο Κώστας Μιχαήλ, ο οποίος έζησε και δούλευε στο Λονδίνο ως ζαχαροπλάστης για πολλά χρόνια. Σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό χώρο μετά τον χαμό γνωστού τραγουδιστή.

Σύμφωνα με την Παροικιακή, ο 90χρονος Κύπριος πέθανε στις 5 Αυγούστου 2020. «Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος με ευγενική και γενναιόδωρη καρδιά. Ήταν ένας στοργικός παππούς, ο οποίος αφήνει πίσω του επτά εγγόνια και πέντε δισέγγονα. Έζησε και δούλεψε στο Λονδίνο ως ζαχαροπλάστης, ενώ έγινε γνωστός για τα νόστιμα γλυκά του αλλά και τη τούρτα της επετείου της Βασίλισσας Ελισάβετ και του Πρίγκιπα Φίλιππου».

Κώστας Μιχαήλ θάνατος

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο St John the Baptist Greek Orthodox Church, Wightman Road. Αντί για λουλούδια η οικογένεια κάνει έκκληση να γίνονται προσφορές στο Vascular Dementia Research, το οποίο φρόντισε τον 90χρονο τις τελευταίες του στιγμές.

Θρήνος έχει ξεσπάσει και με τον θάνατο του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Δείτε εδώ τις πληροφορίες για την κηδεία του.

Πηγή: athensmagazine.gr