Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στη Ρωσία!

Εξελίξεις!

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στη Ρωσία!

Τα νέα φαντάζουν να είναι ευχάριστα καθώς πριν από λίγες ημέρες η Ρωσία ανακοίνωσε ότι έχει βρει το αντίδοτο στον φονικό κορωνοϊό που θερίζει αδίστακτα αθώες ανθρώπινες ζωές. Πληροφορίες ενημερώνουν πως η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V έχει ήδη ξεκινήσει στη Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, Ρωσία άρχισε την παραγωγή του νέου εμβολίου της κατά της COVID-19, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

Ξεκίνησε η παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στη Ρωσία

«Η παραγωγή του εμβολίου εναντίον της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Γκαμαλέγια έχει ξεκινήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το ρωσικό υπουργείο Υγείας υποστηρίζει πως το εμβόλιο, με την επωνυμία Sputnik V, έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κτίζει ανοσία απέναντι στον SARS-CoV-2, όμως ορισμένοι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να βάζει το εθνικό κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Κορωνοϊός Ρωσία εμβόλιο

Την ανακοίνωση για το πρώτο ρωσικό εμβόλιο είχε κάνει ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης.

Τότε, είχε γνωστοποιήσει, ακόμη, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Τατιάνα Γκολίκοβα, ανέφερε πως το εμβόλιο θα χορηγηθεί στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο, ενώ θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό από τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Στους 225 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: 230 νέα κρούσματα στη χώρα μας!

Ανήμερα Δεκαπενταύγουστου βλέπουμε τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να ανεβαίνουν. Σήμερα η αύξηση δεν έπαψε να υφίσταται, όπως και τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, η χώρα μας μετρά 230 νέα κρούσματα! Η ανησυχία επεκτείνεται για άλλη μία φορά.

Ειδικότερα, Σήμερα ανακοινώνουμε 230 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

Τα 230 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας

κορωνοιος 230 κρουσμταα

1648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3293 (48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 226 θανάτους συνολικά στη χώρα. 78 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Στους 225 έχουν φτάσει δυστυχώς οι νεκροί στην Ελλάδα