Κορωνοϊός - Εμβόλιο: «Προστασία για δύο χρόνια»

Η εκτίμηση των ειδικών

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός - Εμβόλιο: «Προστασία για δύο χρόνια»

Οι δημιουργοί του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού εκτιμούν ότι το εμβόλιο μπορεί να παρέχει προστασία από τον ιό για τουλάχιστον δύο χρόνια. Τη σχετική δήλωση έκανε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ερευνητικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέι», Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, οι επιστήμονες του οποίου συμμετείχαν στην παρασκευή του εν λόγω εμβολίου.

«Έχουμε κάθε λόγο να ισχυριστούμε ότι το εμβόλιο θα προστατεύει τον εμβολιασθέντα από την Covid-19 τουλάχιστον για διάστημα δύο ετών και ενδεχομένως για μεγαλύτερο διάστημα» δήλωσε ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, κατά την διάρκεια online ενημέρωσης που είχε ως θέμα τον πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που εγκρίθηκε στον κόσμο και φέρει την ονομασία Sputnik V.

Κορωνοϊός εμβόλιο

Ο Γκιντσμπουργκ διευκρίνισε ότι τα τελικά δεδομένα για το εμβόλιο θα γνωστοποιηθούν αφότου περάσει ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου θα παρακολουθείται η δράση του εμβολίου, ενώ δείτε εδώ τις εξελίξεις με το εμβόλιο για την Ευρώπη.

Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε πρώτη στον κόσμο το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού Sputnik V, που φέρει συμβολικά την ονομασία Sputnik, καθώς ήταν ο πρώτος δορυφόρος που είχε εκτοξεύσει η Σοβιετική Ένωση στο Διάστημα. To εμβόλιο που είναι δημιούργημα του κέντρου «Γκαμαλέι» πέρασε τις κλινικές δοκιμές σε μια μικρή ομάδα εθελοντών στο διάστημα Ιουνίου –Ιουλίου. Στις 15 Αυγούστου το ρωσικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει η μαζική παραγωγή του εμβολίου.

Πηγή: protothema.gr

Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος 6 μηνών

Θετικό με κορωνοϊό βρέθηκε το έξι μηνών βρέφος στην περιοχή της Εορδαίας. Σύμφωνα με το kozanimedia, θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο πατέρας του βρέφους και η ανησυχία των γιατρών είναι μεγάλη για την κατάσταση της υγείας του βρέφους.

Το παιδί είναι ασυμπτωματικό και, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο πατέρας του παιδιού έχει εντοπιστεί, επίσης, θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης καθώς ήταν στενή επαφή του πατέρα του.

Πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου, εξιτήριο πήρε το 27 ημερών βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν θετικό στον κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια στιγμή στη Μύκονο οργανώνονται πάρτι με 500 άτομα.

Πηγή: ethnos.gr