Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 207 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 207, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 271.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10524, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

2112 (20.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4710 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 271 θανάτους συνολικά στη χώρα. 97 (35.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω - δείτε εδώ την οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων.

Κορωνοϊός: Κρούσμα σε Ριτσώνα - Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας μεταναστών

Νέο κρούσμα κορωνοϊού και για σήμερα 1 Σεπτέμβρη, αυτή τη φορά, στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Ριτσώνα. Η δομή, τέθηκε σε καραντίνα για προστασία.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα χθες Δευτέρα, διαγνώστηκε θετική στον ιό. Τη προηγούμενη βδομάδα υπήρξε ασθενής με συμπτώματα κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η περιοχή, τέθηκε σήμερα σε καραντίνα, ενώ ισχύει κανονικά η απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Δύο οι νεκροί σήμερα στη χώρα μας, από τον ιό.

Παρόλα αυτά, έχουμε και ευχάριστα νέα, καθώς νικήτρια βγήκε σήμερα 17χρονη από τον κορωνοϊό.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της 17χρονης η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό και ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από τις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι αποσωληνώθηκε πριν από δύο ημέρες και τη Δευτέρα, μεταφέρθηκε εκτός εντατικής, σε απλό θάλαμο Covid-19.

Σημειώνεται πως η κατάσταση της 17χρονης και η διασωλήνωσή της είχε προβληματίσει έντονα τους γιατρούς καθώς η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η έφηβη δεν αντιμετωπίζει κάποιο υποκείμενο νόσημα γι'αυτό και υπάρχει αισιοδοξία ως προς την κατάσταση της.

αχέπα κορωνοιός