Ανατροπή στην δολοφονία του Γιάννη Μακρή - Η γυναίκα μάρτυρας φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή της Βικτώριας Καρύδα

Νέες αποκαλύψεις στην δημοσιότητα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανατροπή στην δολοφονία του Γιάννη Μακρή - Η γυναίκα μάρτυρας φέρνει τα πάνω κάτω στην ζωή της Βικτώριας Καρύδα

Σαν βόμβα έπεσε στην δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η δολοφονική επίθεση κατά του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, η μαρτυρία μια γυναίκας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες και επιχείρησε να δώσει άλλοθι στον έναν από τους δυο κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, μόλις λίγες ώρες πριν από τις απολογίες των δυο αδελφών από τη Βουλγαρία, η μυστηριώδης γυναίκα ανέβηκε στο εδώλιο του μάρτυρα και κατέθεσε στους δικαστές ότι το βράδυ της 31ης Οκτώβρη του 2018, την ώρα που εκτελέστηκε με οκτώ πυροβολισμούς ο επιχειρηματίας, εκείνη βρισκόταν με τον 35χρονο Βούλγαρο στο δωμάτιο του ξενοδοχείο όπου διέμενε.

Η κατάθεσή της προκάλεσε αναστάτωση στο δικαστήριο, όπως αναγράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, και στο στρατόπεδο της πολιτικής αγωγής η γυναίκα δέχτηκε βροχή ερωτήσεων, κυρίως για τον λόγο που παρουσιάστηκε πρώτη φορά σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά το έγκλημα για να υπερασπιστεί τον αδερφό του φερόμενου ως εκτελεστή, με τον οποίο, όπως λέει η ίδια, διατηρούσε ερωτική σχέση.

Ωστόσο, απάντησε ότι η ερωτική τους σχέση δεν είχε διάρκεια και δικαιολόγησε την καθυστερημένη μαρτυρία της λέγοντας: "Ήμουν αρραβωνιασμένη , συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου."

Πηγή: Espresso

Δείτε εδώ πως εμφανίστηκε την ημέρα εκείνη στο δικαστήριο η Βικτώρια Καρύδα.

Καταρρακωμένη η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη του Μακρή - «Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε! Ο άνδρας μου δεν...»

Καταρρακωμένη ήταν η Βικτώρια Καρύδα στη δίκη που έγινε σήμερα για τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή. Ωστόσο, μια ερώτηση της υπεράσπισης, έφερε την αντίδραση της και είπε μεταξύ άλλων «Ο άνδρας μου δεν είχε τίποτα όσο ήμασταν μαζί! Δεν τα ξέρω αυτά που λέτε».

Το μοντέλο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο κατά την έναρξη της διαδικασίας της δίκης για την δολοφονία τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα. Βλέποντας τους δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα του είπε «Ήθελα να ήξερα τι σας δίνει τόση χαρά».

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν κατά την έναρξη της διαδικασίας της δίκης για την δολοφονία του συζύγου της Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα, η Βικτώρια Καρύδα, βλέποντας τους δυο Βούλγαρους κατηγορούμενους να γελούν συνεχώς με φιλικά τους πρόσωπα. «Ήθελα να ήξερα τι σας δίνει τόση χαρά» είπε απευθυνόμενη προς τους κατηγορούμενους πριν την έναρξη της δίκης.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, είμαι αθώος. Δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία Μακρή. Πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο πρώτος κατηγορούμενος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αδελφός του λέγοντας: «Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν έχω καμία σχέση».

Βικτώρια Καρύδα δίκη δολοφονίας Γιάννη Μακρή

Καταρρακωμένη η Βικτώρια Καρύδα όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Με λυγμούς ανέβηκε στο βήμα το μάρτυρα η Βικτώρια Καρύδα. «Με τον σύζυγο μου ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δυο παιδάκια. Στην Αυστραλία είχε μάντρα αυτοκινήτων και ασχολούνταν με ακίνητα. Στην Ελλάδα ασχολήθηκε με εταιρία σεκιούριτι. Εγώ δεν ήξερα πολλά πράγματα για τις δουλειές του, εννοώ όχι πολλές λεπτομέρειες. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε τη δεύτερη επιχείρησή του» ανέφερε.

Η μάρτυρας εξήγησε στους δικαστές ότι δεν κατάλαβε ποτέ να φοβάται κάτι ο άνδρας της. «Κυκλοφορούσαμε με μια βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο» υποστήριξε η κ. Καρύδα.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε σε επίδειξη μόδας για την δολοφονία του συζύγου της. «Ήμουν σε μια επίδειξη μόδας στις 31 Οκτωβρίου. Τις προηγούμενες ημέρες δεν παρατήρησα τίποτα περίεργο. Την ημέρα εκείνη με ενημέρωσε ο κολλητός μου φίλος. Ήρθε στα καμαρίνια και μου είπε ότι κάτι έγινε, αλλά δεν μου είπε ακριβώς» είπε η μάρτυρας, συμπληρώνοντας με λυγμούς «είδα το βίντεο δυστυχώς, μπορώ να αναγνωρίσω από το βίντεο τον πρώτο κατηγορούμενο».

Σχετικά με τον πρώτο κατηγορούμενο, η μάρτυρας υποστήριξε ότι ένας φίλος του συζύγου της τον είχε εντοπίσει εκείνη την ημέρα, ενώ φέρεται να της αποκάλυψε ότι και το ίδιο το θύμα τον είχε παρατηρήσει να υπάρχει τις τελευταίες μέρες πάντα κάπου κοντά του. Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας σχετικά με το πώς αναγνωρίζει τον κατηγορούμενο από ένα σκοτεινό βίντεο, η μάρτυρας απάντησε: «Είμαι άνθρωπος της λεπτομέρειας. Βλέπω πράγματα που άλλοι δεν παρατηρούν. Έχει ίδιο σωματότυπο, είχε κοτσίδα και περπατάει με τον ίδιο τρόπο. Είδα τον τρόπο που περπατάει στο βίντεο και αντίστοιχο βίντεο από τα κανάλια στα δικαστήρια. Τρέχει με τον ίδιο τρόπο».

Με δυσκολία περιέγραψε στη συνέχεια όσα είδε στο βίντεο από την κάμερα του σπιτιού τους, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις τελευταίες στιγμές του συζύγου της. «Βγήκε ο άνδρας μου, κοίταξε δεξιά και αριστερά και μπήκε στο αμάξι. Ένας πεζός ήρθε τρέχοντας, τον πυροβόλησε και έφυγε τρέχοντας και πάλι». Η μάρτυρας είπε στους δικαστές ότι είδε πολύ προσεκτικά τις καταγραφές των καμερών και διαπίστωσε ότι κάθε αμάξι που φέρονται να νοίκιασαν τα δυο αδέρφια, είχε περάσει έξω από το σπίτι τους.