Συναγερμός στην Μυτιλήνη: Κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας

Δείτε αναλυτικά...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στην Μυτιλήνη: Κρούσμα κορωνοϊού στο  ΚΥΤ της Μόριας

Συναγερμός προέκυψε στη Μυτιλήνη πριν λίγες ώρες όταν εντοπίστηκε νέο κρούσμα κορωνοϊού στο ΚΥΤ της Μόριας. Οι φόβοι των ειδικών για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Μόρια είναι πολλοί. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει.

Πρόκειται για έναν 40χρονο Σομαλό που διέμενε στον καταυλισμό των αιτούντων άσυλο στο ΚΥΤ της Μόριας διαγνώσθηκε το βράδυ της Τρίτης (1/9) θετικός στον κορωνοϊό.

Ο ασθενής, όπως μεταδίδει το stonisi.gr, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για τον πρώτο κάτοικο του καταυλισμού που διαπιστώνεται ότι ασθενεί. Ας σημειωθεί ότι σε ανάλογη περίπτωση στον καταυλισμό του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο ο καταυλισμός τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό.

κρουσμα κορωνοιου

Ιχνηλατούνται οι επαφές του ασθενή στον καταυλισμό, ενώ σε εξέλιξη είναι σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σομαλός ήταν αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τις αρχές του 2020 και είχε φύγει από τη Μυτιλήνη για την Αθήνα στα μέσα Αυγούστου. Εκεί όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να ζήσει και έτσι επέστρεψε στο νησί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιχνηλατούνται οι επαφές του στον καταυλισμό καθώς και το πότε επέστρεψε στη Μυτιλήνη για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας.

H Νίκη Κεραμέως λίγες ώρες πριν έκανε ανακοινώσεις σχετικές με τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Κορωνοϊός: Άνδρας στην Ξάνθη βρέθηκε ξανά θετικός μετά από 4 μήνες

Το ενδεχόμενο να υπάρχει κρούσμα επαναλοίμωξης με κορωνοϊό εξετάζουν οι ειδικοί στην Ξάνθη, καθώς ένας άνδρας βρέθηκε ξανά θετικός στον Covid-19 έπειτα από 4 μήνες, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για την εξέλιξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με το OPEN πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ξάνθη ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Ο άνδρας αρνητικοποιήθηκε μετά από 1 μήνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμη 8 αρνητικά τεστ για τον Covid-19.

Πριν από δύο εβδομάδες – όπως μετέδωσε το κανάλι – ο 45χρονος βρέθηκε ξανά θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από 4 μήνες.

Πλέον οι ειδικοί θα εξετάσουν για το αν πρόκειται για επαναλοίμωξη ή αν έχουν μείνει υπολείμματα από το RNA του ιού ή αν είναι κάποια αντίδραση του οργανισμού.

Αν επιβεβαιωθεί η επαναλοίμωξη θα είναι κάτι που θα έχει καταγραφεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με το OPEN, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

ΠΗΓΗ Sto Nisi