Σεισμός στην Κρήτη

Που ήταν το επίκεντρο και πόσα τα Ρίχτερ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κρήτη

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά από τις 13:41 το μεσημέρι της Πέμπτης νότια - νοτιοδυτικά της περιοχής Άρβης στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10 χλμ.

Λίγο αργότερα έπιασε φωτιά στην Ραφήνα! Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες

Άκης Τσελέντης: Ο σεισμολόγος προειδοποιεί! «Η περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων μπορεί να...»!

Ο σεισμός 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη λίγες ώρες μετά το φονικό σεισμό της Αλβανίας, ήταν αρκετός για να σημάνει συναγερμό στη χώρα για το ενδεχόμενο μετασεισμών και από τις δυο πλευρές.

Ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ξεκαθάρισε πως στο στενό μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων είναι πιθανό να εμφανιστεί σεισμός έως και 7 Ρίχτερ.

«Εδώ και δυόμιση μήνες πήγαμε στα Αντικύθηρα γιατί φτιάχνουν ένα τεράστιο κέντρο, το οποίο θα παρακολουθεί την σεισμικότητα της περιοχής και άλλες παραμέτρους. Το στενό Κυθήρων με Χανιά μπορεί να δώσει μεγάλα γεγονότα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν και τα Χανιά».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πόσο μεγάλους σεισμούς μπορεί να δώσει η περιοχή ο καθηγητής κ. Τσελέντης ήταν ξεκάθαρος:

«Ναι μπορεί στα επόμενα χρόνια να δώσει σεισμούς μέχρι και 7 ρίχτερ... επειδή είναι πολύ μεγάλους βάθους το ρήγμα δεν έχει μετασεισμούς... υπάρχει ένα κενό εδω μέσα που μας προβληματίζει πάρα πολύ».