Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός στο Βενιζέλειο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κρήτη: Θετικός στον κορωνοϊό γιατρός στο Βενιζέλειο

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε γιατρός στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, θέτοντας σε συναγερμό τους υγειονομικούς φορείς της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο γιατρός είχε επιστρέψει από άδεια. Πήγε χθες για πρώτη μέρα στη δουλειά. Ο γιατρός είχε υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό και ανέμενε τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της βάρδιας, ένιωσε κάποια συμπτώματα όπως μυαλγίες. Αμέσως απεχώρησε από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του. Λίγες ώρες αργότερα, τα αποτελέσματα του τεστ επιβεβαίωσαν ότι πάσχει από Covid-19.

«Αμέσως τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενημερώθηκε ευθύς ο ΕΟΔΥ ενώ στη συνέχεια έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του, οι οποίες δεν ήταν πολλές. Παράλληλα, έχουμε ήδη προγραμματίσει σε απολύμανση των ΤΕΠ και θα είμαστε έτοιμη να λειτουργήσουμε με ασφάλεια», επεσήμανε στο cretapost, ο διοικητής του Βενιζελείου, Γ. Τερζάκης. Οδηγίες για τα σχολεία. Τι θα γίνεται σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος

Πηγή: protothema.gr

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 287, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 302.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σήμερα βέβαια, έγιναν γνωστά και τα συμπτώματα που είχε σε ένα από τους εθελοντές η χρήση του εμβολίου. Δείτε τα εδώ.