Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία "Ιανός" - Που θα "χτυπήσουν" τα έντονα καιρικά φαινόμενα!

Καταιγίδες και απότομη πτώση της θερμοκρασίας!

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία

Μεγάλη αλλαγή στον καιρό αναμένεται να έρθει τα επόμενα 24ωρα στην χώρα! Απότομη πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες θα ξεσπάσουν.

Χειροτερεύει ο καιρός στην χώρα μας από αύριο Πέμπτη (17.09), καθώς η κακοκαιρία «Ιανός» θα επηρεάσει την Ελλάδα εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου. Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να τονίζει ότι ο Μεσογειακό Κυκλώνας είναι προ των πυλών και να προειδοποιεί και για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η διαταραχή αυτή αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(ΕΑΑ)/Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας "Ιανός" θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και στα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.

Οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου σημειώνουν ότι λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν οι προγνώσεις για τον καιρό κατά τις μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής, καθώς βρίσκεται πάνω από θάλασσα, δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει πάνω από τη χώρα μας. Ωστόσο δείτε τον καιρό για την σημερινή ημέρα!

Επίσης δεν είναι ακόμα σαφές αν ο «Ιανός» θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις, ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (βαρομετρικό χαμηλό γνωστό ως Medicane από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Κακοκαιρία 'Ιανός'

Πηγή: Athensmagazine.gr

Προειδοποίησε για τον Μεσογειακό Κυκλώνα ο Σάκης Αρναούτογλου - «Θα πρέπει να περιμένουμε ίσως...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου για το ενδεχόμενο σχηματισμού Medicane τα επόμενα 24ωρα, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και τονίζει πως θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης για να μάθουμε την ακριβή μορφή και τροχιά που θα πάρει το όποιο φαινόμενο.

Αναλυτικά η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον Μεσιγειακό κυκλώνα

«Μεσογειακή τροπική ύφεση, Μεσογειακή τροπική θύελλα, Μεσογειακός κυκλώνας, ή ένα απλό βαρομετρικό χαμηλό το σύστημα ανοιχτά της Λιβύης?

Κατά την ταπεινή μου άποψη σύμφωνα με όσα έχουμε διδαχτεί από παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και μέχρι το ξημέρωμα της Πέμπτης για να μάθουμε την εξέλιξη και την ακριβή τροχιά που αυτό θα πάρει!

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση και μέσα απο τη σελίδα μου στο facebook».

Μεσογειακή τροπική ύφεση, Μεσογειακή τροπική θύελλα, Μεσογειακός κυκλώνας, ή ένα απλό βαρομετρικό χαμηλό το σύστημα...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Tuesday, September 15, 2020
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/2663638713875530