Κορωνοϊός: Στους 321 οι νεκροί

Κατέληξε 65χρονος στο Σωτηρία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στους 321 οι νεκροί

Στους 321 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρας καθώς, όπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες ώρες κατέληξε ένας 65χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο 529 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, με τους 161 να χρειάζονται εντατική νοσηλεία σε ειδική μονάδα. Η συνεχής αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως στο πιο κρίσιμο πεδίο του, σε εκείνο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ, των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και των Μονάδων Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ) όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid-19.

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενο lockdown σε δέκα μέρες!

Ο χθεσινός απολογισμός ήταν 71 διασωληνωμένοι. Μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή, από την ανακοίνωση των στοιχείων του ΕΟΔΥ όπου αναφέρονταν 67 διασωληνωμένοι, μέχρι τις βραδινές ώρες άλλοι 4 ασθενείς χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός: Θετικός μαθητής στο Κερατσίνι! - Του είχαν πει ότι είναι αρνητικός

Συναγερμός έχει σημάνει σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι καθώς όπως έγινε γνωστό ένας μαθητής διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο Ant1, αλαλούμ επικράτησε στο σχολείο καθώς η διάγνωση έγινε με… καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, υπήρχαν πληροφορίες για έναν μαθητή με υψηλό πυρετό. Το νεαρό παιδί έκανε το τεστ το αποτέλεσμα του οποίου αρχικά ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, σύμφωνα με την οποία «έγινε κάποιο λάθος» και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το αποτέλεσμα από αυτό το «λάθος», ήταν ο μαθητής με κορωνοϊό να κυκλοφορεί κανονικά στο σχολείο και να έχει έρθει σε επαφή με τους συμμαθητές του και καθηγητές. Όπως είναι αναμενόμενο, γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί είναι ανάστατοι και περιμένουν να δουν τι θα «δείξει» η ιχνηλάτηση που θα πραγματοποιηθεί.

Πηγή: iefimerida