Κορωνοϊός: Στους 324 οι νεκροί

Έχασε τη μάχη ένας 81χρονος στον Ευαγγελισμό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στους 324 οι νεκροί

Μεγαλώνει η λίστα νεκρών από κορωνοϊό, καθώς άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Πέμπτης λόγω επιπλοκών.

Ο λόγος για έναν 81χρονο, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού από τις 2 Σεπτεμβρίου. Η αρχική εισαγωγή του είχε γίνει στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στις 25 Αυγούστου.

Κορωνοϊός: Αυτό είναι το «σχέδιο Β» για την Αθήνα και δεν θα αρέσει σε κανέναν

Ο 81χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα (αρτηριακή ανεπάρκεια, ανεύρυσμα αορτής), ενώ με τον θάνατό του, το σύνολο νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα ανέβηκε στους 324.

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός - Αττική: Που θα είναι υποχρεωτική η μάσκα από σήμερα!

Στην ανακοίνωση έκτακτων μέτρων προέβη εχθές ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Τα μέτρα αφορούν κυρίως την Αττική όπου εμφανίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα κρουσμάτων.

Έξι έκτακτα ενισχυμένα οριζόντια μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων με ζωντανή μουσική, μάσκες παντού, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όριο πληρότητας 50% για τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους, με ταυτόχρονη απαγόρευση του αλκοόλ και του καπνίσματος, καθώς και 60% σε κινηματογράφους.

Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες άνω των 65 ετών, στην Αττική αλλά και σε όλη τη χώρα, για γενική χρήση μάσκας, καθώς και να αποφεύγουν δημοσίους και ιδιωτικούς χώρους υψηλής συνάθροισης, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΜ. Ωστόσο μάθετε περισσότερα για το μινι lockdown στα Τρίκαλα!

Δείτε αναλυτικά τα μέτρα για την Αττική στο Athensmagazine.