Κακοκαιρία Ιανός: Αγνοούνται δύο άτομα στην Καρδίτσα από τις πλημμύρες

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Ιανός: Αγνοούνται δύο άτομα στην Καρδίτσα από τις πλημμύρες

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγες ώρες στην Ελλάδα με την κακοκαιρία «Ιανός» καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως αυτή τη στιγμή στην Καρδίτσα, αγνοούνται δύο άτομα από την πλημμύρα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Από τη μεριά του ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε τι πρόκειται να συμβεί σε λίγες ώρες στην Αττική με τον Ιανό. Δείτε εδώ την πρόγνωσή του.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος για τον Ιανό - «Έχουμε έναν πυρήνα καταιγίδων...»

Μέσα από την πρόγνωση που έκανε στο Mega, ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής, Γιάννης Καλλιάνος θέλησε να προειδοποιήσει για την κακοκαιρία «Ιανός» που έχει χτυπήσει τη χώρα, δίνοντας βάση στον πυρήνα καταιγίδων που έχει ξεκινήσει από την Πελοπόννησο.

«Έχουμε έναν πυρήνα καταιγίδων νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, και ανοιχτά στο Ιόνιο αλλά και μέσα στη Μεσσηνία, με ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες που εκδηλώνονται στις περιοχές αυτές αυτή την ώρα.

Το ίδιο ισχύει και σε περιοχές της νότιας Θεσσαλίας, της βόρειας Εύβοιας και προς τη Φθιώτιδα», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Την ίδια ώρα, αλλεπάλληλες είναι οι συσκέψεις στην Πολιτική Προστασία, με την επόμενη να είναι προγραμματισμένη για τις έντεκα το βράδυ. Έχουν προηγηθεί δύο ακόμη συσκέψεις, μία στις εννιά το πρωί και ακόμη μία στις δύο το μεσημέρι, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών για τα νησιά του Ιονίου, για τα οποία είναι κρίσιμες οι επόμενες έξι ώρες.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Καλλιάνος, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα υπάρχει σύγκρουση αντίθετων ανέμων μετά τα μεσάνυχτα, και ίσως έχουμε δυνατές βροχοπτώσεις και στην Αττική.

Αυτή είναι η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον Ιανό