Κορωνοϊός: Στα 240 τα νέα κρούσματα - Στους 332 οι νεκροί

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στα 240 τα νέα κρούσματα - Στους 332 οι νεκροί

Τα 240 έφτασαν χθες τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε με αποτέλεσμα οι θάνατοι στο χώρα να έχουν φτάσει τους 232. Πρόκειται για έναν 88χρονο που νοσυλευόταν στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

99 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική

Σε κλοιό κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική με αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων. Παρά τα όποια μέτρα ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού δεν υποχωρεί, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να εξετάσει και νέα μέτρα μέ σε διάστημα λίγων ημερών.

Όπως είναι γνωστό, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου αναστέλλονται όλες οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, καθώς και οι προβολές σε χειμερινούς κινηματογράφους. Απαγορεύονται επίσης οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και για τις θρησκευτικές τελετές το ανώτατο όριο θα είναι τα 20 άτομα.

Πριν ακόμα εφαρμοστούν τα νέα περιοριστικά μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε απόψε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει επιπλέον μέτρα τα οποία θα επιβληθούν στην περίπτωση που αυξηθούν κι' αλλο τα κρούσματα. Άγριο ξύλο σε λεωφορείο στην Αθήνα. Νεαρός τσακώθηκε με ηλικιωμένο για την μάσκα.

Τεστ κορωνοϊού στην ΕΡΤ

Άγριο ξύλο σε λεωφορείο στην Αθήνα - Νεαρός τσακώθηκε με ηλικιωμένο για την μάσκα

Εν' ολίγοις η κυβέρνηση προχωρά σε έναν σχεδιασμό κλιμάκωσης των απαγορεύσεων και των περιορισμών προκειμένου να αποφύγουν ένα δεύτερο lockodown που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός στόχος όλων σχεδόν των ευρωπαικών κυβερνήσεων που βλέπουν να ξεσπά με ταχείς ρυθμούς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στην γηραιά ήπειρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας το Σάββατο στο Mega ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα απαγόρευσης κυκλοφορίας, γιατί δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτήν τη φάση που είμαστε. «Επιλέγουμε συνδυασμό μέτρων ώστε να είναι απλά και εφαρμόσιμα. Αλλά και να μπορεί να ελεγχθεί η εφαρμογή τους, ώστε να μην υπάρχει διάθεση να τα παρακάμψει κανείς. Επιλέγουμε πακέτο μέτρων που να είναι συμβατά με αυτά τα τρία κριτήρια. Απλά και εφαρμόσιμα και είναι εύκολο να ελεγχθούν», εξήγησε.