Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός στην Ελλάδα - Αυξήθηκε η λίστα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ακόμη ένας νεκρός στην Ελλάδα - Αυξήθηκε η λίστα

Στους 336 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Έχασαν την ζωή τους συνολικά τέσσερις άνθρωποι σε λίγες μόνο ώρες μόνο στη χώρα.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ο οποίος αύξησε και άλλο την λίστα των θανάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Κορωνοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Πέλλα μέχρι τις...

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω κορωνοϊού.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Να σημειώσουμε πως, δύο ακόμη Έλληνες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας της χώρας στο 334 νεκρούς.

Παράλληλα κλειστά είναι τα σχολεία στην Μυτιλήνη, το 2ο δημοτικό σχολείων Βουτών Ηρακλείου, το 2ο Γενικό λύκειο Καισαριανής, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλέιας.

Το σύνολο των σχολείων που είναι κλειστά παρατίθενται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ΕΔΩ.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι Σύψα - «Ενα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown»

Ο Νίκος Σύψας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, είναι εξόχως κρίσιμη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να να λειτουργούν κανονικά».

Εκανε δε έκκληση στους ηλικιωμένους και δη παππούδες και γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά» τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown». Πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο Κορωπί.