Κορωνοϊός: Στα 170 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στα 170 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Κυριακής, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 170, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 338.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θυμίζουμε πως από σήμερα ξεκινάνε τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Αττική. Δείτε εδώ ποια μαγαζιά κλείνουν.

Κορωνοϊός: Κλειστά όλα τα σχολεία στην Πέλλα μέχρι τις...

Κλειστά μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ύστερα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω κορωνοϊού.

Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Να σημειώσουμε πως, δύο ακόμη Έλληνες έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον απολογισμό της πανδημίας της χώρας στο 334 νεκρούς.

Παράλληλα κλειστά είναι τα σχολείαστην Μυτιλήνη, το 2ο δημοτικό σχολείων Βουτών Ηρακλείου, το 2ο Γενικό λύκειο Καισαριανής, το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το 3ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλέιας.

Το σύνολο των σχολείων που είναι κλειστά παρατίθενται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ΕΔΩ.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Κορωνοϊός: Καμπανάκι Σύψα - «Ενα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown»

Ο Νίκος Σύψας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, είναι εξόχως κρίσιμη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Μιλώντας στο Open TV και στην «Ωρα Ελλάδος» τόνισε ότι «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η Η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να να λειτουργούν κανονικά».

Εκανε δε έκκληση στους ηλικιωμένους και δη παππούδες και γιαγιάδες «να μην αγκαλιάζετε τα παιδιά» τονίζοντας για μία ακόμα φορά ότι «είναι στο τραπέζι το οριζόντιο lockdown». Πληροφορίες για κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους στο Κορωπί.