Αυτό είναι το ελληνικό εξώφυλλο που μηνύει ο Ερντογάν

Το μήνυμα που τον εξόργισε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτό είναι το ελληνικό εξώφυλλο που μηνύει ο Ερντογάν

Οι δικηγόροι του Τούρκου Προέδρου καταθέτουν μήνυση κατά των επικεφαλής της ελληνικής εφημερίδας για το «προσβλητικό πρωτοσέλιδο» σε βάρος του Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης, για πρωτοσέλιδο τίτλο ελληνικής εφημερίδας σχετικά με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ζήτημα σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας στο Twitter:

«Η ελευθερία λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου προστατεύονται από τους Έλληνες και από το Σύνταγμά μας. Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί την ευθύνη για τον σεβασμό ενός ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί να καταδικαστεί μόνο από την κυβέρνηση».

Από το πρωί της Παρασκευής, το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» χωρίς να την κατονομάζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών.

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».

εξώφυλλο Ερντογάν μήνυση

Πηγή: tanea.gr

Την ίδια στιγμή άσχημες είναι οι εξελίξεις και στο μέτωπο του κορωνοϊού. Δείτε εδώ τι συνέβη με το νέο κρούσμα που εντοπίστηκε σε ένα νηπιαγωγείο.

Αγία Σοφιά: Ο Ερντογάν την μετατρέπει οριστικά σε τζαμί

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο, σύμφωνα με το CNN Turk. Έτσι ανοίγει η διαδικασία της μετατροπής της σε τζαμί ο Ερντογάν.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο Athensmagazine.gr