Θρήνος! Πέθανε ο Τόλης Παπαγεωργίου

Απέραντη θλίψη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Τόλης Παπαγεωργίου

Θρήνος έχει ξεσπάσει από εχθές το απόγευμα με την είδηση πως πέθανε ο δημοτικός σύμβουλος Αριστοτέλη και Πρόεδρος του ελληνικού «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», Τόλης Παπαγεωργίου, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς και φίλους του.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Ιερισσό Χαλκιδικής και υπήρξε η ηγετική φυσιογνωμία των αγώνων κατά των μεταλλείων χρυσού σε Χαλκιδική και Θράκη.

Το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης πρόσφατα και ομόφωνα αποφάσισε να τον ανακηρύξει επίτιμο δημότη, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή του στη δημιουργία και εξέλιξη του κινήματος κατά των χρυσωρυχείων σε Έβρο και Ροδόπη. Ο Τόλης Παπαγεωργίου ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της περιοχής μας, όλα αυτά τα χρόνια, εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη και ελπίδα στην τοπική κοινωνία για να συνεχίσει να παλεύει κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής του τόπου, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και με τον θάνατο του Σάββα Παπαδόπουλου.

Τόλης Παπαγεωργίου θάνατος

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος αναφέρει σε δήλωσή του πως «με θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Τόλη Παπαγεωργίου, που τον τελευταίο καιρό έδινε μια προσωπική άνιση μάχη, με την ίδια γενναιότητα και την υπερηφάνεια που χαρακτήριζαν όλους τους αγώνες του, γεγονός που του αναγνωρίζεται από όλους, είτε συμφωνούσαν, είτε διαφωνούσαν με τις απόψεις και τις επιλογές του.

Ως Δήμαρχος, στο πρόσωπό του δεν αντιμετώπισα έναν αδιάλλακτο πολιτικό αντίπαλο, αλλά έναν συμπολίτη, συνεργάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον οποίο μπορούσα να συζητώ, αντλώντας χρήσιμα στοιχεία ακόμα και μέσα από τις διαφωνίες μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους του».

Πηγή: athensmagazine.gr

Θλίψη - Πέθανε ηθοποιός κορυφαίας ταινίας

Ο κακός Hugo Drax, που ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ, ο Μάικλ Λονσντέιλ πέθανε, σε ηλικία 89 ετών.

Η συμμετοχή του, το 1979, στην ταινία «Τζέιμς Μποντ: Επιχείρηση Μουνρέικερ» εκτόξευσε την δημοτικότητά του μιας και κέρδισε τις εντυπώσεις υποδυόμενος τον παράφρονα και αδίκστακτο Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμοί προκειμένου με στόχο αποικίσει τον πλανήτη με τη δίκη του, ανώτερη φυλή.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της υποκριτικής του θητείας ερμήνευσε πολλούς ακόμη και σημαντικούς ρόλους. Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro «Τα απομεινάρια μιας μέρας», το πολιτικό θρίλερ «The Day of the Jackal»κ.α.

Μάικλ Λονσντέιλ Τζέιμς Μποντ πέθανε

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοιρλανδή, σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Of Gods and Men». Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πέθανε ο Σάββας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ptotothema.gr