Κορωνοϊός: Στους 371 οι νεκροί στην Ελλάδα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 371 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μια 90χρονη γυναίκα πέθανε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα μας από την νόσο στους 371.

Η γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από γηροκομείο, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Να σημειώσουμε πως συναγερμός έχει σημάνει στο Ίλιον. Δείτε ποια σχολεία κλείνουν.

Κορωνοιος: Αναλυτικά τα νέα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά - Τι κλείνει μετά τις 12;

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Τι κλείνει από αύριο μετά τις 12;

Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και η πίεση στο σύστημα Υγείας, υποχρέωσε την κυβέρνηση να λάβει επιπλέον μέτρα, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ήδη υπάρχοντα και ταυτόχρονα να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ. Δείτε αναλυτικά πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για τον κορωνοϊό

«Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται απ' όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων όπως περίπτερα και μίνι μάρκετ από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στην Αττική. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα. Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο (σ.σ. Σάββατο) στις 5 το πρωί και έως τις 4 Οκτωβρίου».

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι τα επιπλέον μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο, στις 5 το πρωί, αφορούν τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, δηλαδή την Αττική, τη Μύκονο, την Ημαθία, το Κιλκίς, την Πέλλα, τη Ζάκυνθο και τη Λέσβο.

Στις περιοχές ειδικών περιοριστικών μέτρων και τις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Επιπλέον ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Σάββατο θα λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα.

Πηγή: protothema.gr