Κορωνοϊός: Ο γάμος στα Τρίκαλα που εκτόξευσε τα κρούσματα!

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Ο γάμος στα Τρίκαλα που εκτόξευσε τα κρούσματα!

Από γαμήλιο γλέντι που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα προέρχονται τουλάχιστον τα μισά κρούσματα κορωνοιού των τελευταίων ημερών στην πόλη, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Τρικάλων.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε στο Θέμα Fm ότι από τα 30 τελευταία κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στα Τρίκαλα τα 15 ήταν από γάμο στην πόλη. Σημειώνεται ότι ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων στα Τρίκαλα οδήγησε τις αρχές να αποφασίσουν το μίνι lockdown στην πόλη το οποίο μάλιστα ισχύει από σήμερα, Σάββατο, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση. Δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει οι κάτοικοι. Χθες μια κυρία μπήκε στο φούρνο χωρίς μάσκα αλλά της εξήγησα ότι έχουν πάρει μια τέτοια τροπή τα πράγματα που πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί» σημείωσε ο δήμαρχος. Αυτή η περιοχή μπαίνει σε mini lockdown!

«Ο κόσμος δεν προσέχει»
Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε, επίσης, στο Mgea, ότι o κόσμος δεν είναι όσο προσεκτικός χρειάζεται με τον ιό και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Υπάρχει πάντα η ατομική ευθύνη».

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στην Αττική

Νέα μέτρα που θα ισχύσουν ήδη από σήμερα στην Αττική αλλά και τις υπόλοιπες επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της χώρας έφερε ο υψηλός αριθμός των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τους λοιμωξιολόγους να ευελπιστούν ότι οι νέοι περιορισμοί θα είναι αρκετοί για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού ώστε να μην απαιτηθεί δεύτερο lockdown.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 26 Σεπτεβίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου επιβάλλεται ειδικό ωράριο λειτουργίας σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα, μίνι μάρκετ και κάβες.

Τα εν λόγω καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν από τα μεσάνυχτα και έως τις 5:00πμ και το μέτρο θα εφαρμοστεί σε Αττική, Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Πέλλα, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη και Μύκονο.

Από το εν λόγω μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Αναπροσαρμόζεται δε, και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων, ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Πλέον, τα καταστήματα αυτά θα μπορούν να λειτουργούν από τις 05:00 το πρωί και όχι από τις 7:00πμ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη Σαντορίνη , στη Ρόδο, στην Κω, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.