Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά από Δευτέρα 28/9

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Σχολεία: Ποια θα μείνουν κλειστά από Δευτέρα 28/9

Η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα που παρατηρείται όλες τις τελευταίες μέρες έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Αρχές. Έτσι πολλά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά από αυτή τη Δευτέρα 28/9!

Κλειστά θα παραμείνουν και τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς έχουν καταγραφεί κρούσματα κορονοϊού. Δες τη σχετική λίστα από το Υπουργείο Παιδείας εδώ (ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λίστα ανανεώνεται συνεχώς).

Τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στους δήμους της περιοχής, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Συνεχίζονται οι καταλήψεις στην Αθήνα!

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 θα παραμείνει κλειστό το ειδικό δημοτικό σχολείο Σαλαμίνας, ενώ μέχρι την 1η Οκτωβρίου το 2ο νηπιαγωγείο Δάφνης. Κλειστά επίσης θα παραμείνουν έως 01-10-2020 το 14ο νηπιαγωγείο Καβάλας, έως 29-09-2020 το 7ο γυμνάσιο Νέας Σμύρνης και ως 02-10-2020 το 2ο γυμνάσιο Πετρούπολης.

Το υπουργείο Παιδείας έχει στον “αέρα” μια σελίδα (σ.σ. δείτε την κάνοντας κλικ εδώ) η οποία ανανεώνεται διαρκώς με τα σχολικά συγκροτήματα που δεν θα λειτουργούν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λίστα αυτή συνεχώς ανανεώνεται.

Σοκ: Μαθητής έπεσε από την ταράτσα του σχολείου κατά τη διάρκεια κατάληψης

Σοκ πριν από λίγη ώρα στο Σουφλί, όταν μαθητής που συμμετείχε μαζί με άλλους στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη του σχολείου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο προαύλιο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Επικράτησε τεράστια αναστάτωση, οι πάντες «πάγωσαν», οι καθηγητές που βρισκόταν σε άλλο χώρο κοντά στο ΓΕΛ πήγαν στο σημείο και μετέφεραν τον τραυματισμένο μαθητή με αυτοκίνητο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς του. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο μαθητής είχε τις αισθήσεις του, φαινόταν όμως να έχει τραυματιστεί στα πόδια και οι πρώτες πληροφορίες από το Νοσοκομείο αναφέρουν ότι ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου ο μαθητής πήδηξε από τον 1ο όροφο και αρχικά βρέθηκε στη στέγη κατασκευής που βρίσκεται στο προαύλιο και μετά στην αυλή, ενώ οι Καθηγητές έφτασαν αμέσως στο σημείο και τον μετέφεραν στο Κ.Υ.Σουφλίου.