Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βύρωνα - Δυσκολεύουν οι άνεμοι

Όλες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Βύρωνα - Δυσκολεύουν οι άνεμοι

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Κλεισούρας στον Βύρωνα Αττικής.

Όπως τόνισε ωστόσο στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων λίγο μετά τις 17:00 ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πλέον, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη αρωγή της Πολιτικής Προστασίας και της αστυνομίας δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή ή κατοικημένη περιοχή», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κολοκούρης, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, βρίσκονται στο σημείο και συντονίζουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο τέρμα της οδού Κλεισούρας. Φωτιά και στην Πάρο!


Αμέσως κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και 2 Ε/Π, και εθελοντές πυροσβέστες. Oι δυνάμεις ωστόσο λίγο αργότερα ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο βρίσκονται σπίτια τα οποία δεν κινδυνεύουν, καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς δάσος. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο σημείο προκαλούν ανησυχία, αν και οι τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική στις 16:30 αναφέρουν ότι η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη.

Λόγω της φωτιάς έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής ενώ στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα πραγματοποιούνται σύμφωνα με την αστυνομία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Στην οδό Αγίας Αναστάσεως, από το ύψος του νεκροταφείου Παπάγου.
  • Στην οδό Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου από λεωφόρο Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς βουνό (Σακέτα).
  • Στη λεωφόρο Καρέα από το ύψος της συμβολής της με τη λ. Αλίμου-Κατεχάκη, στο ρεύμα προς βουνό.
  • Στη λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με τη λ. Αλίμου-Κατεχάκη (Καλοπούλα).
  • Στην οδό Αναστάσεως, από το ύψος της συμβολής της με την Ελ. Βενιζέλου

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη - Στο νοσοκομείο 10 άτομα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Σωκράτους, με 10 άτομα συνολικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία με 8 οχήματα, υδροφόρες και γερανοφόρα, καθώς και 24 πυροσβέστες.

Η επιχείρηση ήταν δύσκολη, καθώς ο δρόμος ήταν στενός, οπότε δεν μπορούσαν συνδράμουν τα οχήματα της πυροσβεστικής στην εκκένωση των διαμερισμάτων. Τα οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονταν επί της Εγνατίας οδού, 100 περίπου μέτρα από την πολυκατοικία.

Η εκκένωση της πολυκατοικίας έγινε με επιτυχία, με άνδρες της πυροσβεστικής να απεγκλωβίζουν συνέχεια ένοικους, ανάμεσα σε αυτούς και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Από την πολυκατοικία απεγκλωβίστηκαν 12 άτομα εκ των οποίων τα 10 μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε εφημερεύον νοσοκομείο. Μάλιστα μία γυναίκα 40 ετών χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 2:30 το πρωί. Ενώ, φωτιά ξέσπασε και στην Κερατέα.