Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 269, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 383.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί και η είδηση πως είναι θετικός ένας υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών..

Κορωνοϊός: Πέθανε 59χρονος ιερέας

Θλίψη έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα η είδηση του θανάτου ιερέα, πατέρα πέντε παιδιών από κορωνοϊό. Ο 59χρονος είχε συναντηθεί με μοναχούς του Αγίου Όρους και μέσα σε λίγες μέρες, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά.

Ο θάνατός του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών ήταν αναπόφευκτος από κάποια στιγμή και μετά. Οι καταγγελίες που ακολούθησαν προκαλούν αίσθηση. Ο γιατρός του αδικοχαμένου ιερέα, καταγγέλλει πως δεν έγινε η ιχνηλάτηση των επαφών του ιερέα, με αποτέλεσμα μια σειρά από άτομα να νοσούν κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να το γνωρίζουν.

Κορωνοϊός θάνατος

Η δικηγόρος του γιατρού Ανθούλα Ανάσογλου τόνισε στον ΑΝΤ1: «Στην εκκλησία που λειτουργούσε ο ιερέας που νόσησε και πέθανε, εκτελούσε χρέη ψάλτη ο αδερφός του και εκκλησιαζόταν η μητέρα του. Η καταγγελία του πελάτη μου είναι ότι δεν υπήρξε καμία ιχνηλάτηση. Δεν έγινε τίποτα».

Πηγή: athensmagazine.gr