Συναγερμός με την κακοκαιρία στην Λέσβο - Αγνοούνται 3 άνθρωποι

Χαλαζόπτωση στο νησί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συναγερμός με την κακοκαιρία στην Λέσβο - Αγνοούνται 3 άνθρωποι

Συναγερμός έχει σημάνει εδώ και λίγη ώρα με το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έχει χτυπήσει την Λέσβο από τις 20.30, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές ενώ μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι αγνοούνται συνολικά 3 άνθρωπο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών στην ανατολική Λέσβο έχει ανατραπεί επαγγελματική αλιευτική λέμβος και αγνοούνται τρεις επιβαίνοντες .

Στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες. Για το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας προειδοποίησε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Δείτε εδώ την πρόγνωσή του.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Σας αφορά όλους

Σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγη ώρα από την ΕΜΥ, μέσα από το οποίο θέλησε να ενημερώσει για τις περιοχές που τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει η κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου, τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά και η Θεσσαλία έχουν επηρεαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα πρόκειται να εξασθενίσουν τις βραδινές ώρες, ωστόσο αργότερα θα επηρεαστούν κι άλλες περιοχές.

Συγκεκριμένα τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29/9) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, ενώ από τη μεριά του και ο Τάσος Αρνιακός προειδοποίησε για το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά.

καιρός 28/9

Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.