Κορωνοϊός: Έδεσε στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα - Στη φόρα τα αποτελέσματα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έδεσε στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο με τα 12 κρούσματα - Στη φόρα τα αποτελέσματα

Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 6» το πρωί της Τρίτης έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τα τεστ κορωνοϊού που βγήκαν;

Συγκεκριμένα, τα νέα τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος, που είχαν αρχικά βρεθεί θετικοί στον ιό, βγήκαν αρνητικά. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το OPEN, οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται και μόνο εφόσον βγουν αρνητικά τα τεστ και των 1.588 επιβαινόντων θα μπορέσει το κρουαζιερόπλοιο να αποπλεύσει από το λιμάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν είχε συμπτώματα.

Να σημειώσουμε πως τουλάχιστον το 70% από τα συνολικά κρούσματα ημερησίως επιβεβαιώνονται τις τελευταίες ημέρες στην Αττική. Τρόμος και αγωνία για τη συννοσηρότητα κορωνοϊού. Δείτε αναλυτικά.

Κορωνοϊός: 269 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 269, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 383.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί και η είδηση πως είναι θετικός ένας υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών..