ΕΛ.ΑΣ.: Συμμορία ανηλίκων στην Αθήνα - Δεκάδες προσαγωγές

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
ΕΛ.ΑΣ.: Συμμορία ανηλίκων στην Αθήνα - Δεκάδες προσαγωγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας για την εξάρθρωση συμμορίας ανηλίκων που εμπλέκεται σε δεκάδες υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 27 προσαγωγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέλη της συμμορίας, χωρισμένα σε ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έστηναν ενέδρες σε άλλους ανήλικους, τους χτυπούσαν, τους απειλούσαν με μαχαίρια και τους λήστευαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα. Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων είναι υπήκοοι Αλβανίας, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται καθώς υπάρχουν πληροφορίες και για άλλα εμπλεκόμενα άτομα. Βρέθηκε νεκρός άντρας στα Τρίκαλα!

Σύψας: "Δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown" - Να μην προκαλείται πανικός

Η κατάσταση στην Αττική, και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, είναι πολύ δύσκολη, προειδοποίησε για τη διασπορά του κορωνοϊού ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, Νίκος Σύψας ωστόσο αναφέρει πως δεν θα γίνει lockdown.

Για την Περιφέρεια Αττικής, και το κέντρο της Αθήνας ειδικά, ο Νίκος Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση επιδημιολογικά, ειδικά στην Αττική, είναι κακά και τα ποιοτικά στοιχεία, ο αριθμός των διασωληνώσεων, όπως και η ηλικιακή κατανομή, έχουμε μεγάλη θνησιμότητα πλέον».

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική»
«Σήμερα είμαστε σε σταθερή κατάσταση, αλλά το σήμερα δεν προδικάζει τι θα γίνει αύριο, είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση» είπε ο κ. Σύψας. «Είμαστε κάτω από την 100ή θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη θνησιμότητα ανά 100.000 κατοίκους», επισήμανε πάντως. Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Σύψας

Για τα τεστ εξήγησε ότι «τα 15.000 τεστ είναι ικανοποιητικός αριθμός, από τα 800 τεστ που είχαμε τον Μάρτιο, όμως ο κεντρικός τομέας της Αθήνας έχει τεράστια διασπορά και παράγει τα περισσότερα κρούσματα στην Ελλάδα. Γίνονται ήδη παρεμβάσεις στο κέντρο και στα ΜΜΜ που νομίζω θα βοηθήσουν».

Όπως διευκρίνισε ο καθηγητής, «δεν έχουμε εκθετική φάση στα κρούσματα, στην Αθήνα είναι σταθερή κατάσταση, εκτιμούμε λόγω των μέτρων. Πολλά μικρά μέτρα είναι χρήσιμα, όπως η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, για να αποφύγουμε τα μεγάλα μέτρα».

«Δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown»
«Οι εισηγήσεις που κάνουμε γίνονται δεκτές στο συντριπτικό τους ποσοστό», αποσαφήνισε ακόμα ο κ. Σύψας. «Με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουμε κάνει καμία εισήγηση για γενικό lockdown ή απαγόρευση κυκλοφορίας στους 65άρηδες» ξεκαθάρισε. «Αν γίνει lockdown, θα γίνεται περιοδικά μέχρι να πέσει η καμπύλη… Δεν θέλω να μιλώ για lockdown για να μην προκαλείται πανικός στην κοινωνία», είπε.