Κορωνοϊός: Στους 390 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 63χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 390 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό πως κατέληξε ένας άτυχος 69χρονος άνδρας στο ΑΧΕΠΑ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 390.

Νωρίτερα, κατέληξε και μία ασθενής που κατέληξε εισήχθη από το γηροκομείο Αγία Κυριακή στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο κατάλογος των θυμάτων από τον οίκο ευγηρίας «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι είναι 20 φιλοξενούμενοι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 416 νέα κρούσματα κορωνοϊού και πέντε νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 388. Δείτε εδώ και τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Συναγερμός από τον Νίκο Χαρδαλιά - «Με κρούσματα κορωνοϊού 93 σχολεία στην Αττική»

Συναγερμό σήμανε μέσα από την ενημέρωση που έκανε σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη διασπορά του κορωνοϊού στην Αττική και εξήγησε μεταξύ άλλων πως αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε 93 σχολεία της πρωτεύουσας.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, ανέφερε ότι μέχρι και την Κυριακή έχει ανασταλεί η λειτουργία 10 σχολικών μονάδων πανελλαδικά, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 113 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ενδεικτικό πως 93 από τα 123 σχολεία όπου εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού βρίσκονται στην Αττική.

Με στόχο την περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη και μαζί η Πολιτική Προστασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, προχωρούν σε μια νέα δέσμη μέτρων που προστίθεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί, ενώ ξεκαθάρισε τη θέση του και ο Νίκος Σύψας για το lockdown.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι 8 λέσχες φιλίας του Δήμου Αθηναίων διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, εντατικοποιούνται τα rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Αντιμετωπίζουμε μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό, τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Κατέστησε σαφές πως το ζήτημα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για μέτρα, ειδικά για νέα μέτρα, αλλά να εφαρμόζονται τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Πηγή: iefimerida.gr