Κορωνοϊός: Δήλωση Τσιόδρα για τα κρούσματα στο γηροκομείο της Αθήνας

Όσα είπε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Δήλωση Τσιόδρα για τα κρούσματα στο γηροκομείο της Αθήνας

Σε δηλώσεις προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, έξω από το γηροκομείο, όπου εντοπίστηκαν 35 θετικά τεστ κορωνοϊού. Χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι η διασπορά σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό.

Στο γηροκομείο, στον Άγιο Παντελεήμονα, που εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα έσπευσαν αργά το απόγευμα ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς. Μόλις έγινε γνωστό ότι βγήκαν θετικά τα αποτελέσματα των τεστ σήμανε συναγερμός στις Αρχές και το γηροκομείο αποκλείστηκε. Στο σημείο έσπευσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς - Δείτε όσα προειδοποίησε για δυο περιοχές της Ελλάδας. Ένα βήμα πριν το lockdown.

Να σημειωθεί ότι για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, άμεσα οι θετικοί στον κορωνοϊό τέθηκαν σε απομόνωση.

Το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι ο κορωνοϊός μπήκε στον οίκο ευγηρίας από κάποιον εργαζόμενο και όπως έγινε γνωστό εντοπίστηκε από τους επαναληπτικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους 100 ηλικιωμένους και εργαζόμενους της δομής. Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις δηλώσεις του άνέφερε ότι η μετάδοση του ιού στο γηροκομείο έγινε από εργαζόμενο και χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή . Το 80% των φιλοξενουμένων στην δομή έχει υποκείμενα νοσήματα ανέφερε ο καθηγητής και φανερά ανήσυχος σημείωσε: «Στη Θεσσαλονίκη το πήραμε το μάθημα. Στην Αθήνα δεν το έχουμε πάρει. Η Αθήνα δεν πάει καλά».

Το γηροκομείο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στο σημείο έχουν καταφθάσει συγγενείς των φιλοξενουμένων οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις. Όπως έγινε γνωστό οι 21 από τους 32 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν από τον οίκο ευγηρίας σε νοσοκομεία.

Κορωνοϊός: Θετικός οδηγός του μετρό!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μετρό καθώς οδηγός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός έκανε τεστ και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, όταν τον ενημέρωσαν οι γονείς του πως είναι θετικοί στον ιό, ενώ σήμερα ανέβασε πυρετό και η σύζυγός του.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και τέθηκαν σε ισχύ όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας στο μετρό. Ήδη όσοι συνάδελφοι του οδηγού ήρθαν σε επαφή μαζί του θα κάνουν τεστ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, να είναι προ των πυλών στην Αττική. Θετικός και μαθητής στη Λάρισα!