Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Βοιωτία και Εύβοια - Διασπορά του ιού έπειτα από κηδεία

Πάνω από 200 άτομα παρευρέθηκαν

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Βοιωτία και Εύβοια - Διασπορά του ιού έπειτα από κηδεία

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες για την κηδεία με πάνω από 200 άτομα που έγινε στο χωριό Μουρίκι της Θήβας, όπου φαίνεται πως έγινε μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

«Στην κηδεία υπήρχαν πάνω από 200 άτομα. Είχαν έρθει και από άλλα χωρια. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πυρετό αλλά δεν το είπε σε κανέναν», είπε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες η 63χρονη που διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό είχε πυρετό, αλλά δεν είπε τίποτα σε κανέναν. Πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό σε οικισμούς του Δήμου Θηβαίων και Δήμου Χαλκιδέων, ενώ ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση περίπου 1.200 επαφών.

Η ηλικιωμένη έχασε τον αδερφό της την περασμένη Παρασκευή και η κηδεία του έγινε στο χωριό καταγωγής τους την Κυριακή. Η ίδια εμφάνισε συμπτώματα αλλά παρευρέθηκε στην κηδεία. Λίγες μέρες μετά ο πυρετός της ανέβηκε πολύ με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία της. Τραγική η κατάσταση και στο γηροκομείο "Αττική"

«Στην κηδεία δεν ήρθαν ούτε οι κόρες του θανόντος. Εκείνη γιατί ήρθε;», διερωτήθηκε κάτοικος της περιοχής στο «Θέμα» ξεκαθαρίζοντας πως δεν τηρήθηκε κανένα μετρο ασφαλειας και προστασίας για τον νέο κορωνοϊό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θήβας είπε ότι «θετική είναι η αδερφή του νεκρού, ενώ θετικός βρέθηκε και ο σύζυγός της».

Η ισχυρή σύσταση αφορά τους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

Εύβοια κορωνοιός καφένεια

Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

  • Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
  • Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
  • Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

Σήμερα, τέσσερις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Κορωνοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο

Σήμερα ανακοινώνουμε 354 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18475, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2927 (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 22 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 212 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 391 θανάτους συνολικά στη χώρα. 144 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.