Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Επίθεση με μολοτόφ σε αστυνομικούς

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επεισόδια έξω από το Εφετείο

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς δίπλα στο Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν άγνωστοι το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η επίθεση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Μομφεράτου.

Αντίστοιχη επίθεση επιχειρήθηκε και στη συμβολή των οδών Λουκάρεως και Κάλβου αλλά οι επιβαίνοντες σε μηχανάκι δράστες δεν τα κατάφεραν. Δείτε live τις ποινές για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή: protothema.gr

Κλειστοί οι δρόμοι σήμερα (08/10) γύρω από το Εφετείο Αθηνών

Κλειστές θα είναι σήμερα (08/10) οι οδοί πέριξ του Εφετείου Αθηνών καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, δεν θα επιτραπεί η στάση-στάθμευση και σταδιακά από την 06:00 ώρα, η κυκλοφορία οχημάτων, στις παρακάτω οδούς:

Λουκάρεως: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
Δέγλερη: στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Εξίσου έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανακοινώθηκαν για χθες 07/10!

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Οπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ η Ιωάννα Μάνδρου, η σημερινή καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή φαίνεται πως «φωτογραφίζει» την προοπτική να ανοίξει ο δρόμος για τις φυλακές Κορυδαλλού για ορισμένα τουλάχιστον εκ των κορυφαίων στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Η πιθανότητα να οδηγηθούν στη φυλακή τα καταδικασθέντα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι μεγάλη, καθώς η ιστορική πλέον δικαστική απόφαση τους καθιστά υπεύθυνους για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης.
Η ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα προβλέπει από 5 έως 15 χρόνια κάθειρξης (με ελαφρυντικό 2 έως 8) και αφορά τους 7 χρυσαυγίτες που κατά το δικαστήριο αποτελούν το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής. Δείτε εδώ και το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, επτά πρώην βουλευτές της ΧΑ κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφαση κήρυξε ενόχους για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ τους πρώην βουλευτές Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αντώνιο Γρέγο, Νικόλαο Μίχο, Νικόλαο Κούζηλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ευστάθιο Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριο Κουκούτση.