Απόφαση «βόμβα» από τα Lidl - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κίνηση - ματ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Απόφαση «βόμβα» από τα Lidl - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σαν «βόμβα» πρόκειται να σκάσει στην ελληνική αγορά η μεγάλη απόφαση που πήρε η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Lidl. Αν είστε κι εσείς καταναλωτής της, τότε σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε την επόμενη κίνηση που σκοπεύει να κάνει.

Συγκεκριμένα, τα καταστήματα Lidl σκοπεύουν να κάνουν επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ έως το 2023, με τη λειτουργία 11 νέων καταστημάτων σε βάθος τριετίας και με τη δημιουργία νέου logistic center (κέντρο αποθήκευσης και διανομής), το οποίο θα υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες του δικτύου.

Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 225 καταστήματα και απασχολεί περίπου 6.500 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει 4 αποθήκες και 1 αποθηκευτική δομή στη Θήβα, ενώ δείτε εδώ και μία σημαντική ανακοίνωση από τα Lidl.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη, τα 11 νέα καταστήματα θα "πέσουν” στο δίκτυο σταδιακά. Μέχρι τον Φεβρουάριο, θα λειτουργήσουν τα δύο πρώτα από τα τέσσερα νέα καταστήματα ενώ πέντε καταστήματα προγραμματίζονται να ενταχθούν στο δίκτυο το 2022, τα περισσότερα εκ των οποίων θα λειτουργήσουν στην Αθήνα.

Lidl νέα καταστήματα

Πέρυσι η αλυσίδα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη εμφάνισε άνοδο πωλήσεων 8,8%, βελτιώνοντας, όπως είπε ο ίδιος "την πελατειακή μας βάση, την επισκεψιμότητα στα καταστήματα και το καλάθι των αγορών”.

Τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις της "τρέχουν” με υψηλότερους ρυθμούς λόγω της υπεραπόδοσης των καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα που αντιστάθμισαν τις απώλειες στις τουριστικές περιοχές, ανέφερε ο ίδιος.

Πηγή: capital.gr

Σούσουρο με τα Lidl - Η είδηση που κάνει κύκλους στο διαδίκτυο

Μια είδηση όχι και τόσο ευχάριστη κάνει κύκλους στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες και αφορά την πασίγνωστη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl.

Σύμφωνα με τα σχετικά σχόλια το αντίπαλο δέος των γερμανικών Lidl στην Ελλάδα είναι ρωσικό και ακούει στο όνομα Mere. Πρόκειται για τα ρωσικά σούπερ μάρκετ που μπαίνουν στην ελληνική αγορά άμεσα.

Ας ετοιμασθούμε να ζήσουμε μια εμπορική μάχη του Στάλινγκραντ στην Ελλάδα χωρίς σ΄αυτή τη περίπτωση να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι έχουν σίγουρη τη νίκη.

Τα δύο πρώτα καταστήματα ανοίγουν σε Λάρισα και Τρίπολη και η Mere ζητάει υπαλλήλους ανοίγοντας τις σχετικές θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρεται η γνώση της Ρωσικής γλώσσας θα ληφθεί υπόψιν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: Η MERE αναζητεί εργαζόμενους για να καλύψουν θέσεις εργασίας στα νέα της καταστήματα που θα ανοίξουν σε:

  • Λάρισα
  • Τρίπολη

Προϋπηρεσία (ταμίας, αποθηκάριος, διευθυντής, υποδιευθυντής κλπ) απαραίτητη. Η γνώση της Ρωσικής θα ληφθεί υπ’ όψιν.

Παρακαλούμε αποστείλατε βιογραφικό, αναφέροντας οπωσδήποτε κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή πόλη εργασίας στην ακόλουθη διεύθυνση: hr@mere.gr».

Η είδηση που κυκλοφόρησε προ ημερών είναι πως η αλυσίδα SVETOFOR, γνωστή στην ΕΕ ως ΜERE, προαναγγέλλει την είσοδό της στην ελληνική αγορά με το μήνυμα «σε λίγο καιρό μαζί σας» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ κατηγορηματικά διαψεύδουν πηγές από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη τη φημολογία για εμπλοκή του ομογενούς επιχειρηματία και του ομίλου Dimera στο εγχείρημα της έλευσης της ρωσικής αλυσίδας hard discount Mere στη χώρα μας.

Όπως σημειώθηκε χαρακτηριστικά στο BusinessNews.gr από τις ίδιες πηγές, ο όμιλος δεν έχει καμία σχέση με την εκπτωτική αλυσίδα ούτε αναμένεται να έχει στο μέλλον.

Η Μere, πάντως, προχωρά σταθερά τις επαφές της με Έλληνες προμηθευτές και ιδιοκτήτες ακινήτων, σχεδιάζοντας την είσοδό της στην ελληνική αγορά.

Μάλιστα, πλέον διευκρινίζει στους πιθανούς συνεργάτες της ότι προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται για φρέσκα οπωροκηπευτικά ή νωπά κρέατα και ψάρια.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν κάποιο καιρό είχαν βρεθεί μολυσμένες συσκευασίες στα καταστήματα. Δείτε εδώ αναλυτικά!

TAGS